Aleksander Čeferin: Čez noč je postal svetovno prepoznaven!

Aleksander Čeferin: Čez noč je postal svetovno prepoznaven! (foto: Goran Antley, Profimedia) Goran Antley, Profimedia
Vir: Story
29. 9. 2016

Morda se nam ni uspelo uvrstiti na evropsko nogometno prvenstvo, ki je pred meseci potekalo v Franciji, pa vendar smo se zavihteli v sam vrh evropske nogometne elite. Glavni 'krivec' za to je Aleksander Čeferin, pravnik po poklicu, ki je bil izbran za novega predsednika Evropske nogometne zveze.

Po nasvetu UEFEAleksander trenutno ne daje obširnih intervjujev, zato so na NZS-ju morali zavrniti kar nekaj velikih tujih medijskih hiš.
Svoj pravi mir pa Aleksander najde v objemu družine, žene, fotografinje Barbare Čeferin, treh hčerk in kar štirih kosmatih prijateljev.

Kljub številnim obveznostim, ki se bodo ob prevzemu funkcije znašle na njegovem urniku, pa ne dvomimo, da si bo vzel čas tudi za brcanje žoge. Vsak teden si s prijatelji namreč vzame čas za igro nogometa, saj mu je žal, če mu zanje zmanjka časa.

Aleks, kot ga kličejo prijatelji, je že vse od malih nog predan nogometu, čeprav odkrito priznava, da v igranju nikoli ni blestel, zato pa toliko glasneje navija pred malimi ekrani ali na nogometnih tribunah. V odvetniški pisarni Čeferin vodi močno nogometno ekipo, s katero se podi po slovenskih zelenicah, udeležil pa se je tudi številnih evropskih in svetovnih nogometnih prvenstev pravnikov. V zadnjih nekaj desetletjih skorajda ni izgubil pomembnejše nogometne tekme, finale svetovnega prvenstva naj bi si ogledal celo v deževnem gozdu sredi indonezijskega dela Bornea. Veliki nogometni navdušenec, ki je celo enega izmed svojih psov poimenoval po brazilskem virtuozu Ronaldu, sicer svoj dan začne z vadbo karateja.

"Če se prav spominjam, je karate začel trenirati že v osnovni šoli, zgled pa mu je bil verjetno oče Peter, ki že dolga leta trenira pod mojim budnim očesom. Seveda je v tem času Aleksander nekajkrat prekinil treninge, zadnjih pet let pa intenzivno trenira z menoj," nam je zaupal Shihan Takashi Tokuhisa, mojster karateja. Po njegovem mnenju je Aleksander najboljši učenec, saj je zelo resen in zbran na vsaki uri treninga.

"Je popolnoma fokusiran na karate, saj želi maksimalno izkoristiti vsako uro, dvakrat ali trikrat na teden," pove Takashi, ob tem pa razkrije, da v zadnjih nekaj dneh zaradi Aleksandrovih obveznosti nista imela veliko časa za vajo. Zagotovo mu bo znanje, pridobljeno s karatejem, prišlo prav tudi pri vodenju Evropske nogometne zveze, saj s temi veščinami človek ogromno pridobi tudi pri samozavesti in na psihičnem nivoju.

"Za zdaj sva prišla do črnega pasu drugi DAN stopnje, vendar pa mislim, da bo zaradi svojega znanja kmalu že dosegel naslednjo, tretji DAN," nam je zaupal karateist, ki je navdušen nad Aleksandrovo disciplino, saj trenira tudi doma, poleg tega pa se ukvarja s tekom in kondicijskimi pripravami. S komplimenti na račun nekdanjega predsednika Nogometne zveze Slovenije ne skopari, saj gre po njegovem mnenju resnično za zelo pozitivno osebo, polno pozitivnih misli in zagona.

"Prava dobra duša! O njem je res nemogoče povedati kaj negativnega," je prepričan Takashi, oče televizijskega voditelja Taijija Tokuhise, ki je prav tako velik mojster karateja.

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Goran Antley, Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story39/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 39/2016

Story 39/2016, od 22. 09. 2016