Aleksander Čeferin - iz Grosuplja v veliki svet!

Aleksander Čeferin - iz Grosuplja v veliki svet! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
27. 9. 2016

Odvetnik, ki ima odvetniško pisarno na Grosupljem, in predsednik Slovenske nogometne zveze je pred kratkim postal predsednik Evropske nogometne zveze UEFA.

Življenjska pot Aleksandra Čeferina pa je že od nekdaj tesno povezana z nogometom, čeprav sam priznava, da ni bil kaj prida. Kot otrok se namreč ni prav dolgo ukvarjal z nogometom, saj se je bolj ravnal po aktualnih smernicah.

"Ko je bilo prvenstvo v košarki, smo vsi na ulici igrali košarko, ko je bil nogomet, pa nogomet. Še hokej smo tolkli po asfaltu. Najprej sem igral nogomet, potem v slovenski ligi košarko, ves čas me je pa spremljal karate," je za Playboy pred časom povedal Aleksander, ki pa ob tem ne zanika, da je pravi nogometni fanatik, medtem ko njegova žena Barbara ni najbolj navdušena nad nogometom. Kot je priznal Aleksander, si ogleda tekme reprezentance, vendar pa o definiciji prepovedanega položaja, 'ofsajda' ni ravno prepričana.

"Prvo leto mojega predsednikovanja sva bila povabljena na Wembley. Tam je bil Kofi Anan, tam so bili vsi megazvezdniki in sem rekel ženi: "Jaz tukaj nikogar ne poznam." Potem pa zagledam ne­koga, ki v kotu sedi s kavbojkami in je sen­dvič, in sem ji rekel, da se mi zdi nekam znan ... "To je Eric Clapton," je rekla. Tako približ­no se nekdo z Grosuplja znajde na tak­šnem dogodku," je v smehu pred meseci za največjo revijo za moške priznal Čeferin.

Priporočamo