Aleksander (Kmetija) in Iryna Osypenko: Slava mu je prinesla lepotico

Vir: Nova
20. 2. 2009
Rus, ki je zaslovel v resničnostnem šovu Kmetija, je velikokrat ob gledanju fotografij sanjal o pregrešno lepi Ukrajinki z ruskimi koreninami Iryni Osypenko.

Ona s kučmo s sovjetsko zvezdo na glavi, z nevarno zapeljivim pogledom … kaj vse bi dal le za eno pijačo z njo! Želja se mu je uresničila, ko je prišel iz šova, saj se ga Iryna ni branila in je povabilo na čaj z veseljem sprejela. Debato pa sta začela tako, kot se za Ruse spodobi – v ruščini.

»Moj materni jezik mi dela že kar nekaj preglavic, saj v Sloveniji nimam nobenih ruskih prijateljev, s katerimi bi se pogovarjala v tem jeziku. V slovenščini govorim in razmišljam, velikokrat pa imam težave z ruščino, ko govorim z mami. Takrat iščem prave besede,« je potarnala vsestranska lepotica, manekenka in fotomodel, a jo je Alexander spodbudil: »Ti me boš naučila slovenščine, jaz pa tebe, če bos želela, ruskih izrazov.«

Sibirske razmere niso zanjo Iryna je hitro ugotovila, da ima Alex štajerski naglas, sama pa je priznala, da ima poleg ljubljanskega tudi primorskega. »Hreva na ciharet,« jo je takoj v primorščini povabil Alex, ona pa je zavrnila povabilo, češ »že dve leti ne kadim več«.

Se je pa lepotička izkazala kot prava poznavalka ruskih razmer, še posebej krajev, od koder prihaja Rus. »Sibirija je nekaj najbolj groznega, kar se lahko Rusu zgodi. To dokazuje tudi dejstvo, da so včasih kaznjence namesto v zapor pošiljali v Sibirijo,« je dejala o krajih, kjer se je Alex rodil, ter nadaljevala: »Vsakič, ko gledam film Sibirski brivec, se zjočem. Nekoč sem doživela minus 30 stopinj Celzija in je bilo res grozno, še posebej ker smo imeli avto na dizel in nam je zamrznil. Teden dni smo bili pri sorodnikih, dokler se ni vsaj malo ogrelo.«


Povabilo na naslednjo pijačo
Njo je zanimalo vse o tem, kako je bilo v Kmetiji, ker šova ni spremljala, on je bil bolj zadržan. Očitno ga je lepotica navdušila ali pa mu je bila v živo še bolj všeč kot na fotografijah. A ko je tema pogovora prešla na njegovo družino, je povedal le to, da ne sme govoriti o njej.

»Nimam dovoljenja svoje družine, da bi karkoli povedal o njej,« je dejal, a je njo takoj zanimalo, ali prihaja iz kakšne mafijske družine. »Am … ne smem,« je žalostno dodal, Iryna pa mu je začudena odvrnila: »Jaz pa sem velikokrat povedala, kaj počneta moja starša in da je bratec postal oče …«

Čez pol ure sta si že izmenjala telefonski številki. »Da se bo prijateljstvo obdržalo,« sta se strinjala ter se že dogovarjala za naslednji sestanek. »Jaz bi šel že po tej pijački lahko kar na naslednjo,« jo je povabil Rus, ona pa se ni branila. »Seveda, da se bova malo v ruščini pogovarjala, ker to že zelo pogrešam,« je dodala. Res sta odšla skupaj – proti Bavarskemu dvoru v Ljubljani.