Aleksandra Balmazovič končno pleše tango

Vir: Story
2. 3. 2009

Igralka Aleksandra Balmazovič, ki bi to leto lahko preživela na porodniškem dopustu, pa ga ni niti malo izkoristila, igra v predstavi Ex v mestu. Vse skupaj se je začelo s seksom, Seksom v mestu …

Njene soigralke - Nina Ivanič, Maja Martina Merljak, Alenka Tetičkovič in Tina Uršič - so na osnovi priljubljene nanizanke začele razvijati zamisel o predstavi, ki bi jo uprizorili pred slovenskim občinstvom, in Aleksandro povabile k sodelovanju pri projektu, v katerem nastopata tudi igralec Jan Bučar in plesalec Gregor Cesar. Zadnji je poskrbel, da se je po službeni dolžnosti Aleksandri izpolnila dolgoletna želja.

Story: Za kaj pravzaprav gre v predstavi?
Za eks, ki ni seks, v mestu, ki ni New York, ampak Ljubljana. V predstavi nastopajo podobni liki kot v Seksu v mestu, vse se vrti okoli nekega problema …

Story: In kakšen je glavni problem vaše predstave?
Glavno težavo imajo ženske, stare od 30 do 40 let, ki bi se rade ustalile in si našle moškega svojih sanj. V tej želji pa delajo ravno vse narobe.

Story: Kateri lik igrate vi?
Charlotte. Imela bo dekliščino, preostale tri pa bodo prišle k njej in ji dajale naloge, ki jih bo morala izpolniti v lokalu, pri tem si bo pomagala z občinstvom.

Story: Kako so razdeljene preostale vloge?

Nina Ivanič bo Samantha, Maja Martina Merljak bo Miranda, Tina Uršič pa Carrie.

Story: Dejali ste, da pripravljate kar dve različici predstave, daljšo in krajšo. Zakaj dve?
Kratka predstava je igra za ljudi, ki nočejo sedeti eno uro, ampak iščejo kratko sprostitev, zato je več poudarka na plesu in komunikaciji z občinstvom. Dolga predstava pa šele nastaja, besedilo se šele piše, datum in kraj premiere še nista določena. Mogoče bomo razširili zasedbo na štiri ženske in štiri moške … Vse to bomo še videli. Daljša različica naj bi nastala do pomladi.

Story: Kdo pa piše besedilo?

Tega vam še ne morem zaupati, bo pa zanimivo, ker bo nekaj novega, presenetljivega … Ta ‘nekdo’ bo po mojem mnenju napisal super tekst.

Story: Kdo ga je napisal za krajšo različico?

Kar vsak igralec sam. Na vajah je bilo zelo zabavno, ker smo si sproti izmišljevali tekst in ga pilili. Odlično pa smo naštudirali plesni del, zame je to najljubši del predstave.

Story: In kaj plešete?
Plešem ples, ki sem si ga vedno želela plesati - to je tango. V ekipi imamo profesionalnega plesalca Gregorja Cesarja, ki je za vsak lik pripravil plesno točko. In vse točke so super.

Story: Ex v mestu je le eden od vaših projektov, kaj še počnete?

Vse kaže, da bom voditeljica. (smeh) Res, zadnje čase vodim prireditve. To je zabavno delo, še posebej zato, ker nihče nikoli nima napisanega nobenega besedila.

Story: Imate kakšen projekt tudi v Beogradu?
Imam, ampak to je film Karta v eno smer, ki ga po dveh letih snemanja še kar nismo dokončali. Snemanje naj bi nadaljevali šele spomladi …

Story: Pred kratkim ste končali snemanje filma Zajček v Avstriji. Je na obzorju še kakšen projekti v tujini?

Ja, končala sem Zajčka, v katerem sem igrala Moldavko, zdaj grem pa na ‘očeta’ … Snemali bomo film Kam z očetom, v katerem bom igrala neko Rusinjo.

Story: Kje ga boste snemali?

V Berlinu. To bo super, ker bom ves februar in marec tam.

Story: Kje pa bo v tem času vaš sin Lev?

Ja, z mano … z mamo. (smeh)

Story: Gre povsod z vami?
Da, do zdaj je šel povsod.

Story: Kaj pa med predstavami, ko res ne morete biti z njim?
Je pa z varuško, tudi moja mama prihaja, prav tako tašča. Manjša težava je, ker ga še dojim in je navajen zaspati pri meni, ampak ga znajo tudi drugi uspavati. Zdi se mi super, da mi ga je uspelo toliko časa dojiti, ampak se pa zbuja sredi noči in zaspi šele, ko je prisesan na dojko.

Story: Glede na toliko neprespanih noči v letu dni ste videti odlično. Imate kaj časa zase?
Čas zame je že to, da lahko delam. V savno in na masaže nikoli nisem hodila. Nekaj mi pa res manjka - želim si, da bi enkrat za spremembo časopis prebrala do konca. Pa kakšno knjigo, da bi se malo intelektualno napolnila in odmaknila od plenic. Moja koncentracija je postala zelo kratkotrajna. Verjetno zato, ker sem kot Nikola Tesla, ki je spal po 15 minut. Ampak utrujena in zaspana pa nisem.

Story: Lev bo kmalu (2. januarja, op. p.) dopolnil eno leto, mu bosta z možem Sergejem pripravila kaj posebnega?
Ljudi sem že spraševala, če se prvo leto za otroka sploh kaj pripravi, saj on ne ve točno, za kaj gre … To je bolj za starše.

Story: Torej boste praznovali v sklopu novega leta. Kje boste preživeli novoletne praznike?

Mislim, da bomo za nekaj dni nekam odpotovali, a še ne vem, kam …

Story: Ko je bil Lev še v trebuščku, ste govorili, da bo svetovni popotnik - se to uresničuje?

To sem si želela in res je postal popotnik, ker sem letos res veliko ‘šibala’ okrog.

NA KAVO
Oglasila bi se slaba vest

Vtem letu, odkar je Aleksandra mlada mamica in hkrati dela pri različnih projektih, ne samo doma, ampak tudi v tujini, ni bilo trenutka, v katerem bi lahko trdila, da ji bo ‘počil film’. “Bila sem prepričana, da bo prišlo do tega. Da bom morala otroka dati v varstvo za ves dan in se iti spočit. Ampak če bi to naredila, bi imela slabo vest. Nikoli nisem naročila varuške, da bi šla na kavo, kar pa mogoče sploh ne bi bilo tako slabo … Ljudje to počnejo.”


Napisala Metka Pravst
Fotografije Primož Predalič

Nova Story že v prodaji

Story