Aleksandra Vovk ni hotela, da bi dober rezultat povezovali s sorodstvenimi vezmi

Aleksandra Vovk ni hotela, da bi dober rezultat povezovali s sorodstvenimi vezmi (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
21. 12. 2016

Ena izmed najopaznejših nastopajočih letošnje sezone oddaje Slovenija ima talent je brez dvoma Aleksandra Vovk. 16-letnica je pravzaprav deklica številnih talentov, saj se je poleg glasbe, s katero se je predstavila na velikem odru 'Talentov', v preteklosti že večkrat dokazala tudi na mednarodnih in domačih tekmovanjih v namiznem tenisu.

Aleksandra je torej vajena trdega dela in napornega urnika treningov, kljub mladosti se še kako dobro zaveda, da se do velikega uspeha ne pride po bližnjicah. To je v resnici zgodba o majhni krivici, ki smo jo gledalci mimogrede ustvarili ob letošnjem gledanju talentov. "Ko zdaj berem komentarje o svojih nastopih, vsi pišejo o povezavi med mano in Marjetko. Pa tudi v polfinalu, ko so se odločali o tem, kdo gre v finale, ko je Ana rekla, da se noče zameriti Marjetki, mislim, da ni bilo tako mišljeno, kot je izpadlo. Vsi so se obesili zgolj na to, da so žiranti glasovali zame, ker se niso želeli zameriti Marjetki," je z malce razočaranja v glasu za začetek pojasnila Aleksandra in dodala, da ji je prav zaradi te povezanosti morda še težje kot drugim.

Lansko leto svoj nastop odpovedala

Aleksandra se je pripravila na to, da bodo ljudje za njen uspeh iskali povezavo z Marjetko, kot nam je povedal njen oče Sandi, se je ravno zaradi tega lanski sezoni Slovenija ima talent odpovedala. "Ko je bila stara deset let, se je na vsak način želela prijaviti na Talente, pa smo ji to odsvetovali, ker je bila premlada. Ko je nastopila na festivalih in ko je že nekajkrat zmagala, smo ji lani le dovolili, da poskusi, vendar Aleksandra ni želela nastopiti, ko je izvedela, da je Marjetka v komisiji. Ko je bila letos razpisana nova sezona, sem ji predlagal, da se prijavi. Takrat se namreč še ni vedelo, kdo bo letos v komisiji, je pa Aleksandra povedala, da bi se prijavila samo, če Marjetka ne bo del žirije. Ko smo se odpravili na prve avdicije, še ni bilo znano, kdo bo in kdo ne bo v žiriji, ko smo dobili obvestilo, da je Aleksandra sprejeta v naslednji krog, smo izvedeli tudi, da je Marjetka tudi letošnja žirantka. Takrat Aleksandra sicer ni želela nastopiti, sem ji pa povedal, da ne more čakati celo življenje na takšen trenutek samo zaradi tega. Na koncu smo se zmenili, da ne Marjetki ne Alešu ne povemo za njen nastop, in tako je tudi bilo," nam je pojasnil Sandi in dodal, da je njegovo hčerkico najbolj skrbelo to, da bi v primeru dobrega izida ljudje to povezovali z njenimi sorodstvenimi vezmi.

"Kar pa v resnici nima nobenega smisla. Aleksandra že vrsto let poje, nastopa in zmaguje na številnih festivalih doma in v tujini. Pa nihče nima pojma, ne kdo je Marjetka ne kdo je Raay ne kdo je ona," je še pojasnil Sandi.

"Na Aleksandro sem zelo ponosna"

Podobnega mnenja je tudi rdečelasa Marjetka. Kljub temu, da družinici zaradi zapolnjenih urnikov z glasbenimi nastopi nimata razkošja za neomejeno preživljanje skupnega časa, si ob vsakem trenutku in uspehu, tudi glasbenem, stojijo ob strani. Kot nam je povedala Marjetka, so tudi njeni prvi spomini na Aleksandro povezani prav z glasbo in nastopanjem. "Ko sem prvič spoznala Aleksandro, je – mislim, da – imela tri leta (smeh). Že takrat je neprestano pela in znala ogromno pesmi, tudi zelo težkih. Velikokrat je bila na odru z očetom in mamico. Bila je luštna in nagajiva," nam je pojasnila in dodala, da jo ob vseh njenih zdajšnjih nastopih prevevajo čustva.

"Na Aleksandro sem ponosna! Zelo! In privoščim ji iz vsega srca, da je dokazala, iz kakšnega testa je, kako zelo je pogumna, da je tudi pritisk, kot ga zna slovensko občinstvo, sploh v njeni situaciji, narediti, ni zlomil. Mislim, da bo v prihodnosti stalnica v slovenski glasbi med odličnimi vokalistkami," je o Aleksandri povedala simpatična glasbenica in dodala, da bi ji za v prihodnje zaželela, da počne to, kar jo izpolnjuje, naj bo to petje, namizni tenis ali kar oboje skupaj.

Raay jo pokliče po nastopih

Ko so se po Aleksandrinem polfinalnem nastopu pojavile govorice, da naj bi Raay ob čustveno odpeti skladbi zajokal, smo novice preverili tudi pri Aleksandri in njenem očetu, ki o tem nista vedela nič. "Ni nič rekel, da bi jokal. Smo pa po nastopu govorili in je Aleksandri čestital," nam je povedal Sandi in dodal, da jo oba z Marjetko glede njenih uspehov izredno podpirata. "Spomnim se, da sem bil po prvem turnirju, ki ga je Aleksandra zmagala, pri Marjetki in pri Raayu in da sta bila oba zelo vesela za njen uspeh. Mislim, da se jima zdi fajn," nam je o družinski dinamiki še povedal Sandi.

Kaja Milanič