Alen Kobilica: Naslednji cilj je triatlon

Alen je prvo kampanjo za kolekcijo moških oblačil Sens posnel že pred 15 leti, tokrat pa se je objektivu nastavil prvič, odkar je izgubil vid. (foto: Sašo Radej, Primož Predalič) Sašo Radej, Primož Predalič
23. 10. 2012

Alen Kobilica se je prvič, odkar je pred tremi leti izgubil vid, pred fotografski objektiv znova postavil kot profesionalni maneken in dokazal, da izkušnje delajo svoje. Za moško kolekcijo oblačil Sens je namreč posnel oglaševalsko kampanjo, v studiu pa se je počutil kot riba v vodi.

Za omenjeno butično moško kolekcijo je Alen prve oglase posnel že pred dobrimi 15 leti, ko je bil še začetnik v modnih vodah, njegova karizma in lepota pa sta kmalu zbudili pozornost pri cenjeni slovenski modni oblikovalki Zlati Zavašnik, lastnici blagovne znamke Sens.

"Tokrat sem se s spomini vrnil na svoje manekenske začetke, saj sem zanjo posnel kampanjo, tik preden sem se prvič odpravil v Milano. Očitno se ji je zdelo prikupno, da bi po toliko letih znova ponovili to izkušnjo, in temu primerno bodo tej kampanji dodali tudi moje stare fotografije. Tako boste lahko sami ocenili, koliko sem se spremenil in ali sem napredoval pri svojih manekenskih pozah." (smeh)

Zlata ga je pred časom poklicala in izrazila željo po vnovičnem sodelovanju, kar se je Alenu zdela odlična zamisel, čeprav pred fotografski objektiv, razen nekaterih priložnosti, ni stopil, odkar je pred nekaj leti izgubil vid. To pa ne pomeni, da se je tokrat izkazal kaj slabše. Nasprotno, saj se je v studiu takoj počutil kot na domačem terenu, zato ni imel nikakršnih težav s poziranjem pred objektivom priznanega slovenskega fotografa Aljoše Rebolja.

"Za menoj je že toliko modnih snemanj, da sem brez težav obvladoval položaj telesa, čeprav ne vidim. Mislim, da se manekenstvo že dolgo pretaka po mojih žilah. Aljoša mi je glasovno sporočal svoj položaj, vse drugo pa sem opravil sam," pove Alen, ki pa se bolj kot modnim izkušnjam danes posveča športnim avanturam.

Teh ni nikoli opustil, le prilagodil je način, kako se jih loteva. Največkrat teče, plava, kolesari in smuča v družbi spremljevalca. Po tem, ko je za las zgrešil plavalno normo za nastop na paraolimpijskih igrah v Londonu, pa ni izgubil motivacije za priprave na zimske igre v Sočiju, z mislimi pa je tudi na naslednjih poletnih igrah, ki bodo čez štiri leta v Riu de Jeneiru.

"Če mi nekdo reče, da nečesa ne bom zmogel, mi to vlije še dodaten zagon, da dokažem nasprotno. Tako je tudi pri teh paraolimpijskih igrah, po drugi strani mi je pa Rio veliko bolj pri srcu kot London, veliko raje imam sonce kot dež." (smeh)

Brazilsko prestolnico zabave je sicer v preteklosti že obiskal, enkrat poslovno kot maneken, drugič s prijatelji kot turist, tokrat pa bi tam rad pustil svoj pečat še kot športnik. Prav zato so zdaj treningi bolj intenzivni, zadal pa si je nov cilj in izziv. Tako že pridno trenira za triatlon - plavanju je dodal še tek in kolesarjenje.

Kmalu se bo prvič v letošnji sezoni odpravil tudi na sneg, novembra se bo poskušal odpraviti na katerega izmed bližnjih ledenikov, za teden dni pa načrtuje tudi potovanje v Španijo, kjer bo prvič spoznal najboljše strokovnjake na področju treninga slepih in slabovidnih športnikov. "Šele takrat bomo z ekipo ugotovili, ali delamo prav ali ne. Takrat se bom odločil, ali vztrajati pri zbiranju točk za Soči ali pa vse moči usmeriti v triatlon."

V letu dni dosegli velik uspeh

Center Vidim cilj za slepo in slabovidno mladino je Alen ustanovil pred letom dni in na rezultate, ki jih je dosegel v tem kratkem obdobju, je izredno ponosen. "Matija, eden izmed otrok, ki se je pridružil centru, je pred kratkim osvojil tretje mesto na slovenskem prvenstvu za slabovidne, kar je izjemen uspeh." To mu daje zagon in motivacijo tudi pri nadaljnjih podvigih z mladimi, s katerimi aktivno sodeluje na treningih, pri tem pa mu bodo tudi v prihodnje ob strani stali pri naložbenem zavarovanju Flegma.

Značke: Alen Kobilica

Priporočamo