Alen Perklič (Survivor): "Preizkušnja me je temeljito spremenila!"

Alen Perklič (Survivor): "Preizkušnja me  je temeljito  spremenila!" (foto: planet tv) planet tv
Vir: Nova
13. 12. 2016

"Počutim se fenomenalno. Vedel sem, da imam za seboj ljudi, ki se dobro zavedajo, koliko sem s to igro zrasel in pridobil," je po koncu finalne oddaje povedal Alen Perklič, zmagovalec resničnostnega šova Survivor. Ob zmagi ga je preplavila eksplozija čustev, saj je, kot nam je zaupal, to nekaj najlepšega, kar se mu je dogodilo v življenju.

O zmagi ni upal niti razmišljati, ob tem pa si ni želel naprtiti prevelikih pričakovanj, tako kot tudi njegovi domači ne. "Želel sem predvsem doživeti kaj novega. V šov sem se prijavil, saj sem vedel, da izkušnje ne bom pozabil vse do konca svojega življenja. Na začetku samo nisem želel biti tisti, ki bo prvi zapustil oddajo. Ob težkih trenutkih sem si dostikrat govoril: Alen, na drugem koncu sveta si, da ne bi zdaj slučajno razmišljal o tem, da bi odnehal, saj ti bo hudo žal," nam je zaupal Štajerec iz Malahorne, ki se je po zmagi s preostalimi tekmovalci odpravil na kavo, kjer so obujali spomine na filipinske doživljaje.

Sam si je najbolj zapomnil prav prvo zmago, in kadar ga je prevzela slaba volja, se je le opomnil na to, ter v hipu postal bolje razpoložen. Velik nasmeh na obrazu pa mu je prinesla tudi zmaga in z njo tudi denarna nagrada, 50.000 evrov.

"Z deležem denarja bom poplačal dobroto. Vsekakor bom nekaj namenil svojima staršema, saj sem jima za vsa odrekanja in njuno podporo hvaležen že od otroštva. Nekaj denarja bi rad pametno naložil. S sotekmovalko Tejo Kralj sva se že pogovarjala, da bi morda njen posel z dekorativnimi nalepkami širila tudi v Avstrijo, kar se mi zdi obetavna in pametna poteza. Poleg tega trenutno opravljam tudi izpit za alpinista, tako da bi nekaj vložil tudi v to. Nekoč bi morda lahko postal tudi gorski reševalec," nam je svoje želje zaupal Alen, ki se že štiri leta ukvarja s športnim plezanjem.

Gore ga namreč globoko navdušujejo, zato se pogosto poda v alpski svet, kjer najde svoj mir. Malce slabše sicer prenaša nizke temperature tam zgoraj, pa vendar se za prečudovite poglede splača potrpeti.Po vsem tem času je počasi že pridobil energijo in kilograme, ki jih je izgubil med oddajo. "Nimam nikakršnih težkih posledic, čeprav so bile razmere na Filipinih kar zahtevne. Seveda pa zdravja ne bi tvegal za nič na tem svetu," pove 24-letnik, ki se je v oddaji zavedel, kako malo potrebuje za srečo.

"Videl sem ljudi, ki nimajo nič. Po Survivorju tako še bolj cenim drobne malenkosti v življenju. Precej bolj spoštujem hrano in bližnje, tudi moji starši so opazili, da sem se spremenil," pojasni Alen, ki je s svojimi besedami dal misliti tudi nam. Morda pa bi prav vsi potrebovali nekaj dni divje filipinske preizkušnje.