Alena Kobilico razveselijo majhne stvari

Alena Kobilico razveselijo majhne stvari (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
17. 5. 2018

"Menim, da sta lepota in optimizem v majhnih stvareh. Vsaj zame to velja. Sam srečo in motivacijo najdem na primer v nasmehu, naravi, otroškem smehu ... Razveselijo me preproste stvari. Danes je vse preveč poudarka na materialnih dobrinah," je iskreno priznal znani model, lastnik modne agencije, podjetnik, idejni ustanovitelj Centra Vidim cilj in večni optimist Alen Kobilica, ki s svojim videzom in optimizmom motivira tudi druge ljudi.

Pred osmimi leti je izgubil vid, a kljub temu je aktiven bolj kot marsikateri človek, ki vidi, s svojim delom pa nedvomno podira tabuje.

V oddaji Zajtrk PR'Andreji je v pogovoru z Andrejo Jernejčič spregovoril o tem, kako poteka njegov vsakdan, kako mu pri tem pomagata organiziranost in iznajdljivost, izredno dobro razvita dotik in vonj ter seveda posebej prilagojena sodobna tehnologija.

Alen je ustanovitelj in idejni vodja Centra Vidim cilj, v katerem spodbujajo slepe in otroke z razvojnimi specifikami, da so aktivni. Pridružilo se mu je že več kot sto otrok, ki skupaj plavajo, kolesarijo, celo smučajo. "Otroci se, ne glede na to, kakšno razvojno specifiko imajo, ne bojijo ničesar. Oni se vržejo v vodo na glavo. Moja glavna želja je, da bi bili ti otroci obravnavani kot ljudje z drugačnimi sposobnostmi," je zaključil tudi vrhunski športnik, ki v paratriatlonu dosega izredne rezultate v svetovnem merilu.

Foto: osebni arhiv