Alenka Arko: Sledili bomo zgodbam, za katere ne želimo, da ostanejo prezrte

Alenka Arko: Sledili bomo zgodbam, za katere ne želimo, da ostanejo prezrte (foto: POP TV) POP TV
23. 8. 2019

Vsi tisti, ki spremljamo POP TV zagotovo poznamo informativno-magazinsko oddajo Preverjeno, ki jo bo urednica in voditeljica Alenka Arko s 27. avgustom popeljala v 19. sezono.

Devetnajst let poglobljenega pristopa k temam, ki pomembno oblikujejo naš vsakdan, osvetljevanje individualnih zgodb z različnih zornih kotov, ob nasvetih strokovnjakov in z različnimi viri, ostaja stalnica tedenske informativne oddaje.

Ob vstopu v novo sezono urednica in voditeljica Alenka Arko izpostavlja: »Več kot 1.900 različnih prispevkov smo v devetnajstih sezonah pripravili v oddaji Preverjeno. Novo sezono, ob prekaljenih novinarskih obrazih, odpiramo s pomlajeno ekipo, z veliko mero vitalnosti, ob dodani ostrini zgodbam, ki jih predstavljajo posamezniki, zgodbam, za katere ne želimo, da ostanejo prezrte.«

Že prva oddajo bo z raznolikostjo zaznamovala vstop v prodorno sezono. Ekipa se je poglobila v zgodbo junija letos na hrvaškem otoku Mljet izginule Slovenke iz Domžal. Pretresljiva je izpoved dekleta, ki je odraščala med Jehovimi pričami, kako se jim je iztrgala, kakšna je bila za to cena in kaj se ji dogaja zdaj. Kako je rejcu drobnice v Beli krajini z rejo oslov uspelo poiskati učinkovito varovanje pred volkovi in medvedi?