Alenka Bratušek Deželaku postregla umešana jajčka

18. 12. 2013

Miha Deželak, član ekipe jutranjega programa Radia 1, že več kot mesec dni opravlja različne naloge in tako zbira denar za družine v stiski. Tokrat je moral predsednico vlade Alenko Bratušek prepričati, da mu pripravi zajtrk. Uspelo mu je in danes zjutraj je premierka zanj in za dve družini v stiski pripravila zajtrk.

"To je bil vrhunec moje dobrodelnosti, prekosil sem samega sebe," nam je povedal Miha. "Mogoče sem bil celo sam skleptičen pred izzivom, nisem bil prepričan, da mi bo uspelo. Bil sem vztrajen, pritisnil sem na polno na ljudi iz kabineta ministrice in moram pohvaliti njeno službo za odnose z javnostjo, ker so mi po prvih nerodnostih le prisluhnili."

Alenka Bratušek

Miha nam je zaupal, da je Alenka Bratušek odlična gostiteljica: "Izkazala se je s tem, da je v lepo okrašeni restavraciji znotraj predsedniške vladne palače, kjer ima običajno slovesne sprejeme, povabila tudi obe družini, za kateri sem tokrat zbiral pomoč, in postregla z okusnim domačim zajtrkom. Za piko na i mi je vidno utrujena zaradi bolezni, tudi postregla z umešanimi jajčki, ki sem si jih zaželel za zajtrk. S tem je bila moja naloga tudi uspešno zaključena."

Alenka Bratušek

Odziv članov družin je bil fantastičen, saj so mnogi mislili, da gre za potegavščino in niso verjeli, da jih bo Miha res peljal na zajtrk k predsednici vlade. Slednja jih je tudi presenetila z lepimi darili in vsem skupaj voščila vesele božično-novoletne praznike. Deželak in predsednica vlade sta našla tudi skupne točke: "Ugotovila sva, da sva oba ponosna starša, oba obožujeva nogomet in po svojih močeh želiva pomagati ljudem, ki so se znašli v stiski. Aja, pa oba imava rada jajčka za zajtrk."

Alenka Bratušek

Deželaka je k dobrodelnosti spodbudila nedavno objavljena lestvica najbogatejših Slovencev. Ob tem se je spomnil mnogih, ki se s težavo prebijajo iz meseca v mesec. Odločil se je, da bo pomagal. V okviru dobrodelne akcije želi uspešno izpeljati 10 nalog in tako pomagati 20 družinam. Za vsako uspešno opravljeno namreč DM dvema družinama podari DM kartico za nakupe v DM prodajalnah v vrednosti 500 EUR.