Alenka Bratušek prebrala našo največjo knjižno uspešnico

Alenka Bratušek (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
15. 1. 2014

Knjiga [psi] v slovenskem knjižnem prostoru velja za knjižni čudež, saj tako po priljubljenosti kot prodaji nima konkurence. Med drugimi jo je v roke vzela tudi naša premierka Alenka Bratušek.

Zanimivo je tudi, da si njen avtor ne želi slave in lovorik, zato se ne želi razkriti in predstaviti javnosti. Bralcem so bila že mnogokrat obljubljena spoznanja, o katerih pripoveduje, toda le peščici knjig uspe navesti trdne dokaze o enem samem.

V tej knjigi je razkritih kar sedem največjih skrivnosti človeštva, ki vznemirjajo učenjake po vsem svetu, saj jih doslej ni uspelo razvozlati niti največjim umom. A ti dokazi so potrebni zgolj tistim, ki dvomijo o njeni resnici. Rdeča nit te knjige je nova teorija psihologije – REI, ki spreminja pogled na človeka in nam daje to, kar smo pred tisoč let že razumeli.

PSI

Da ne gre zgolj za še eno od neuporabnih teorij, kaže dejstvo, da je piscu na podlagi tega znanja uspelo predstaviti tudi prvo metodo za odpravo disleksije (motnje branja), ki je v strokovnih krogih doslej veljala za vseživljenjsko učno motnjo.

Na izjemnost tega zapisa namiguje med drugim tudi razkritje skrivnosti Passacaglije, mojstrovine velikega skladatelja Johanna Sebastiana Bacha, katere skrivno sporočilo so muzikologi neuspešno iskali skoraj tristo let.