Alenka Brezovšek (Big Brother) je v Angliji delala na črno

30. 3. 2016
Deli
Alenka Brezovšek (Big Brother) je v Angliji delala na črno

Prevajalka Alenka Brezovšek je v hiši Big Brother spregovorila tudi o svoji preteklosti. Kot je povedala v pogovoru s Tamaro in Mirelo, se je v najstniških letih sama odpravila v Anglijo in takratne razmere za potovanja so bile nekoliko bolj adrenalinske.

"Ni bilo tako komercialnih poletov in do Anglije si potoval tudi tri dni. Takrat si za delo potreboval vizum, jaz pa ga nisem imela. Sem pa tam spoznala gospoda, ki je podpisal dokumente, da bom zanj delala kot 'au pair', čeprav ni imel otrok," je priznala in dodala, da so pozneje angleške oblasti izvedele, da dela na črno ter jo poskusile deportirati, vendar ji na koncu države le ni bilo treba zapustiti.

"Šla sem popolnoma sama, spala sem po hostlih in potovala," jima je še povedala. Da je 40-letna Alenka na svojih potovanjih doživela resnično veliko pustolovščin, je dokazala tudi z opisom dogajanja izpred let, ko se je s prijateljem odpravila na prav posebno pokušino koktajlov.

"S prijateljem sva potovala in na internetu sva našla, da v nekem samostanu prvič na svetu izvajajo vdihovanje uparjenih koktajlov. Tam so naju pričakali menihi in peljali v kletne prostore, kjer je bilo kot v katakombah. Ko si vdihoval tisti zrak, si postal pijan," jima je priznala in dodala, da si je izkušnjo zapomnila kot eno izmed najbolj norih v življenju.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec