Alenka Brezovšek (Big Brother): V Indiji so jo nadlegovali

26. 4. 2016 | Vir: Nova
Deli

Med zadnjimi izpadlimi kandidati iz šova Big Brother je bila Alenka Brezovišek. Leni, kot jo kličejo prijatelji, je velika avanturistka, odprta za nenavadne in drzne stvari. Zato ni nič čudnega, če so na seznamu njenih avantur bizarni plesi, gola kolesarjenja ali največji kamelji sejem na svetu.

Alenkina največja izkušnja, ki jo je doživela, je bila pot v Indijo. "S partnerjem se nisva več razumela in sem se na pot odpravila čisto sama, ne da bi sploh rezervirala kak hotel," začne pripovedovati Leni. "Ko smo pristali, je dišalo po zažganem, da sem mislila, da je kaj narobe z letalom, pa mi je sopotnik pojasnil, da je to pač vonj po New Delhiju, saj čistilnih naprav skoraj ne poznajo. Taksist nas je hotel zapeljati neznano kam, povsod po tleh so spali brezdomci, zaviti v rjuhe, v hotelu sem imela zalezovalca in še kaj bi se našlo.

V nekaj dneh sem se potem znašla v veliko mirnejšem, za hindujce svetem kraju, ki je ravno takrat gostil največji kamelji sejem na svetu. Bilo je pisano, noro, glasno, naporno, skoraj neznosno, saj sem bila kot ena redkih belk nadlegovana na vsakem koraku. Slučajno sem spoznala guruja in njegovo ženo, ki je bila ravnateljica zasebne šole. Povabila me je, ali bi tam učila, in sem privolila. Tamkajšnji učenci so bili čisto drugačni, kot so navadno učenci pri nas – bili so zelo zainteresirani, željni znanja. Po mesecu in pol si nisem več želela oditi."

NENAVADNA DOŽIVETJA

Indija je Alenko spremenila in začela je uživati v drugačnih stvareh. Od bizarnih plesov, golega kolesarjenja, podganjega templja ... "Vse to sem videla, doživela. To so krasne stvari, kako doživeti nekakšno spremenjeno stanje zavesti brez drog ali alkohola. Na bizarnem plesu sem se znašla po naključju - kot hostesa. Bilo je zanimivo, ljudje, ki ne spadajo v noben kalup, vsi na enem mestu, posebneži, ki jedo britvice, prevajajo elektriko, celo človek kuščar z repkom in tetoviranimi luskami po vsem telesu ... Golo kolesarjenje pa je letni dogodek v Londonu, v bistvu nekakšen shod proti onesnaževanju okolja. Nekateri ljudje že za nekaj metrov dolgo pot uporabijo avto. Pri golem kolesarjenju pa se po vsem Londonu skupina navdušencev odpravi s kolesom in – gola. Seveda ni treba biti čisto gol, lahko imaš baletno krilce ali ti kdo poslika telo.

Podganji tempelj pa sem obiskala v Indiji, tamkajšnjim prebivalcem pomeni zelo veliko, saj verjamejo, da se eno življenje reinkarnirajo kot podganice v templju, drugo življenje pa so prebivalci v vasi, torej ljudje. Podgane v templju so majhne in prijazne, jih je pa ogromno. Albino podgane so zanje božanstva. Otroci jih božajo in se igrajo z njimi. Za zahodnjake pa je ta kraj idealno mesto za razbijanje predsodkov."

MIMA

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec