Alenka Godec: Ima še veliko želja in glasbenih izzivov

Alenka Godec: Ima še veliko želja in glasbenih  izzivov (foto: Ivan Bliznetsov) Ivan Bliznetsov
Vir: Nova
19. 12. 2017

Eden najlepših slovenskih pevskih glasov je nedvomno Alenkin. Njena glasbena pot je zelo bogata, pevka ne pozna korakov nazaj, vedno znova namreč išče nove izzive, tako poslovne kot zasebne.

V teh decembrskih dneh nas je zanimalo, kako se pripravlja na praznike. "Moj december je predvsem deloven in upam, da mi bo zdravje služilo, saj imam nekaj nastopov tudi na prostem. Sicer pa imam te praznične dni, ki pri nas doma, vsaj kar se okraskov tiče, ne zaživijo pred decembrom, zelo rada. Na začetku meseca se na balkonu že počasi znajdejo kakšne lučke. V stanovanju imamo le mini smrekico in božično zvezdo.

Pri nas se obdarujemo za božič, z darili pa ne pretiravamo. Seveda so bili pri obdarovanju vedno vključeni tudi naši kužki in tudi letos bo tako. Naša Chilly bo na toplem dočakala svoj prvi božič, najdena je bila namreč v gozdu, in tudi njo bodo pod smrekico čakala darilca, med katerimi bo gotovo nekaj igračk," nam pove Alenka in doda: "Že tradicionalno na predvečer božiča pripravim večerjo za najožje, sledi pa odpiranje daril. Na božični dan pa se dobimo v malo večji zasedbi pri moževi sestri. Uživam v tem bolj mirnem in družinskem druženju. Sicer pa si želim, da bi se vzdušje, počutje, ljubezen in veliko lepega, ki se je dogajalo v tem letu, preneslo tudi v 2018. To bo tudi leto, ko bom obeležila 30-letnico prepevanja. Junija 2018 bo minilo 30 let od moje prve pesmi in prve zmage na Pop delavnici. Krasno bi bilo pripraviti kaj večjega, a bi bila vesela tudi manjših nastopov. Razmišljam v smeri tridesetih akustičnih koncertov. Bomo videli. Upam, da se mi uresniči kaj od tega. Spodobilo bi se že, 30 let ni ravno malo, kajne?"

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Ivan Bliznetsov, Alpe

Priporočamo