Alenka Godec in Uroš Smolej prvič skupaj v vlogi voditeljev!

Alenka Godec in Uroš Smolej prvič skupaj v vlogi voditeljev! (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
Vir: Lady
19. 4. 2017

Skupaj s pomladjo se prebuja tudi slovenska zabavna glasba. Tako bomo v dveh festivalskih večerih slišali kar nekaj novih skladb, na odru pa nas bosta zabavala Alenka Godec in Uroš Smolej, ki bosta prvič v vlogah voditeljev Žlahtne popevke, medtem ko bodo večer Poprocka gostili Anja Križnik Tomažin, Tin Vodopivec in Perica Jerković.

Pričakujem kanček nostalgije

Prvič se bosta v vlogi voditelja Popevke predstavila znanca glasbenega festivala Alenka Godec in Uroš Smolej. Alenka Godec je na oder Popevke stopila prvič leta 1998, ko je s skladbo Bodi luč prejela nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo.

Leta 2001 je pela o Sreči, tri leta pozneje pa prejela 3. nagrado občinstva za skladbo Rada bi znova poletela. V tekmovalnem delu je Alenka zadnjič nastopila leta 2007 s skladbo Boljša kot prej in prejela nagrado strokovne žirije za najboljšega izvajalca. "Uf, veselim se izziva, do katerega čutim veliko odgovornost, veselim se Uroševe družbe in opore. Pričakujemo lahko kanček nostalgije, nekaj iskrivosti in seveda 12 izvajalcev in 12 novih popevk, ki bodo še posebej zažarele ob spremljavi velikega revijskega orkestra. Pa še kak glasbeni cukrček za povrhu," nam je povedala vedno energična Alenka.

Visoka pričakovanja

Uroš Smolej je čar Popevke spoznal leta 2014, ko je nastopil z razigrano skladbo Bodi moja ljubica nocoj. "Pričakovanja so vsako leto visoka. Vedno segamo po superlativih. Včasih je dobro pričakovanja pustiti ob strani in se prepustiti večeru. Verjamem oziroma lahko zatrdim, da se bomo prav vsi, ki smo udeleženi, tako ali drugače potrudili v kar največji meri. Vsak bo prav gotovo našel trenutek v vsem dogajanju ali skladbo, ki mu bo pri srcu. Pozitiven pristop gledalcev, poslušalcev je vedno dobrodošel in le z njim se bomo izognili površnim kritikam. Kdor ima rad slovensko glasbo in naše 'popevkarje', bo deležen lepe zgodbe."

Tokrat bosta Alenka in Uroš gostila 12 izvajalcev, izmed katerih bo strokovna žirija izbrala tri superfinaliste, med temi pa bodo gledalci in poslušalci s pomočjo telefonskega glasovanja izbrali zmagovalno skladbo festivala Popevka. Popevko bo potekala v soboto, 15. aprila, na Gospodarskem razstavišču ali v neposrednem prenosu na TV Slovenija.

Drugi festivalski večer bosta vladala pop in rok

Anja Križnik Tomažin, Tin Vodopivec in Perica Jerković bodo gostitelji drugega festivalskega večera Poprock. Zabavni voditelji bodo zagotovo priredili poseben večer – vsaj tako obljubljajo. Med tremi finalisti, ki jih bo izbrala strokovna žirija, bodo gledalci in poslušalci s pomočjo telefonskega glasovanja izbrali zmagovalno skladbo drugega festivala Poprock.

Poprock si lahko v petek, 21. aprila 2017, ogledate na Gospodarskem razstavišču ali v neposrednem prenosu na TV Slovenija, Valu 202, Radiu Maribor in Radiu Koper ter na RTV 4D. In kako bodo izbrali zmagovalca obeh večerov? Strokovna žirija bo ob zaključku drugega festivalskega večera, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Popevki in Poprocku, podelila nagrade v naslednjih kategorijah: nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca.

Naročil bom odojka

"Tin bo spekel popovko, Anja bo pripravila limonado, jaz pa razmišljam, da bi naročil odojka za vse. Prireditev bo dolga in ne moremo živeti samo od pokovke in limonade. Upam, da Anja kaj zapoje, to je vsekakor bolj priporočljivo, kot če pojeva midva s Tinom," pravi Perica Jerković.

Eva Jandl

Priporočamo