Alenka Godec iskreno o novi glasbeni komediji Nune v akciji

Priljubljena pevka Alenka ne skriva, da ob petju nadvse uživa tudi v najrazličnejših igralskih glasbenih vlogah. (foto: Urška Boljkovac Za Prospot) Urška Boljkovac Za Prospot
Vir: Lady
20. 3. 2019

Eden najlepših pevskih glasov na naši glasbeni sceni je brez dvoma glas pevke Alenke Godec, ki nas na odru tako sama kot vpeta v najrazličnejše glasbene projekte vedno znova očara.

V tokratnih zimskih dneh je bila pevka vpeta v intenzivne vaje za novo glasbeno komedijo Nune v akciji, kjer ji družbo delajo medijska imena in prijatelji, ki spremljajo njeno razgibano glasbeno kariero od samega začetka. Mi smo seveda Alenko poklicali, da nam kar sama iz prve roke razkrije zanimivosti iz te glasbene komedije, v katero z ekipo popolnoma verjame. “Glasbena komedija Nune v akciji je nastala pod okriljem produkcijske hiše Prospot (muzikala Mamma mia!, Briljantina ...), s producentom Jurijem Frankom na čelu.

“Do prelevitve v nuno nisem imela nikakršnih zadržkov, pravzaprav se počutim presenetljivo dobro, tako v nunski opravi kot v vlogi. Kako se ne bi, ko pa gre za kompletno zmešano glasbeno komedijo, kjer je veliko odlične glasbe, super pesmi, plesa in smeha, pa tudi trenutkov, ki se te močno dotaknejo,” pove Alenka in doda.

“Moj lik sestre Vide je režiser zgradil tako, da se na odru počutim dobro in suvereno tudi, ko ne pojem ali plešem, temveč ko igram. Zabave je ogromno in že na vajah smo se veliko presmejali, nemalokrat so tekle solze smeha ob kakšnih novih dvotipih, idejah in samo upali smo, da se bo z nami smejalo tudi občinstvo. Tudi na prvih predpremierah je bilo res veliko smeha.”

Alenka nam je zatrdila, da gre v novi glasbeni komediji izključno za humor, ki ni v nobenem pogledu žaljiv. “Moram poudariti, da humor v nobenem segmentu ni žaljiv ali cenen, kar se nam je vsem zdelo zelo pomembno. Na odru bomo znova združeni nekateri akterji muzikala Mamma mia! Simona Vodopivec Franko, Lea Bartha Pesek, Gojmir Lešnjak - Gojc, Marjan Bunič in jaz.

No, šesta 'sestra' pa je glasbenik, pianist Miran Juvan, s katerim so v preteklosti tudi že sodelovali vsi, midva pa sodelujeva že od mojega prvega nastopa, torej dobrih 30 let. Sicer pa je bila ekipa, ki je ustvarila Nune v akciji, krasna, od režiserja Jaše Jamnika do koreografa Matevža Česna. Spet sem se veliko naučila in hvaležna sem za še eno lepo izkušnjo ter se veselim prihajajočih predstav!” za konec doda Alenka.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Urška Boljkovac Za Prospot, Igor Zaplatil