Alenka Godec: Izlet v dvojne vloge je izziv!

Alenka Godec: Izlet v dvojne vloge je izziv! (foto: Breda Krajnc) Breda Krajnc
Vir: Nova
1. 5. 2017

Eden najlepših pevskih glasov na naši glasbeni sceni je brez dvoma glas pevke Alenke Godec, ki nas na odru vedno znova očara pevsko, v zadnjih letih pa tudi stilsko.

Pred dnevi je pevka sprejela drugačno vlogo, saj je na letošnji Popevki za en večer družbo delala odličnemu gledališkemu igralcu Urošu Smoleju. Mi smo Alenko poklicali, da nam iz prve roke opiše vstop v vlogo televizijske voditeljice, v kateri je neizmerno uživala.

"Ko sem dobila ponudbo za vodenje Popevke, sem bila obenem presenečena in vesela. Takoj sem namreč vedela, da bom izziv sprejela, čeprav mi je bilo kristalno jasno, da je to ogromna odgovornost in velik zalogaj. Ko so mi povedali, da naj bi vodila v paru z Urošem, pa je bilo to to," pove Godčeva.

Dodala je še: "Scenarij Popevke je spisala Desa Muck. Je pa res, da smo ga prilagodili glede na najina značaja, pa tudi na razpoložljiv čas, ki ga ima taka prireditev. Izhajali pa smo iz spoštljivega odnosa do glasbe, glasbenikov in izvajalcev. Mislim, da nama je z Urošem to tudi uspelo. Izzivi v življenju so dobrodošli, z veseljem bi ga ponovno sprejela. Ker sem pač odrski človek. In včasih je treba prevzeti kakšno drugo vlogo. Izleti v 'dvojne vloge', ko na odru lahko združiš moderiranje in dodaš glasbeni vložek, niso nič neobičajnega. Vse je šov. Ostajam pa seveda pevka in zaradi vodenja Popevke nisem nič manj pevka, niti nisem čez noč postala voditeljica. Preveč spoštujem vse tiste, ki to delo že leta in leta odlično opravljajo. Zdaj le iz prve roke vem, kako zahtevno je vodenje tako velike prireditve in ni primerljivo z nekaterimi mojimi manjšimi voditeljskimi vlogami, ki sem jih v preteklosti že imela," doda za konec.

Alojz Petrovčič

Priporočamo