Alenka Godec je zaljubljena v pasmo border collie

Alenka Godec je zaljubljena v pasmo border collie (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
24. 7. 2016

"Ella je z nami že 11 let in pol. Hitro beži čas. Prehitro. In drži, Ella je v življenja nas vseh prinesla ogromno lepih in zabavnih trenutkov," je v oddaji Štiri tačke Nataši Bešter zaupala pevka Alenka Godec.

V letih skupnega življenja je bilo tudi nekaj skrbi in žalosti, saj je imela psička zdravstvene težave. Alenka pravi, da za Ello naredijo prav vse, da se dama v svojih zlatih letih dobro počuti. V smehu tudi pove, da je psička član družine in da če bi znala govoriti, bi to zagotovo potrdila. In koga ima najraje?

"Hja, tu pa je zgodba bolj zakomplicirana. Rada ima seveda vse svoje najbližje. Le da sem jaz tista, ki jo vozi k veterinarju, ji striže kremplje, pa odstrani klopa, ji daje zdravila, jo tudi skopa ... Jaz sem njena osebna negovalka. Name se tudi jezi, laja, če slučajno takoj ne dobi priboljška. Sem kot njena zelo ljuba in dobra prijateljica, na katero se lahko zanese tudi v slabših trenutkih," pove Alenka in doda, da se z njo rada tudi crklja, še raje pa z moškimi v njeni družini, z možem, sinom in njenim očetom. "Skratka, naša punca dobi tisto, kar si zaželi. Ni ravno vzgojno, ampak to je bitje, ki je popolnoma odvisno od svojih ljudi, naše ljubezni do nje, in mi ji z največjim užitkom ponujamo točno to, kar si zasluži. Ker je zlata in nam daje več, kot bi si lahko želeli."

Zaljubljena v pasmo

Alenka je v pasmo mejni škotski ovčar (border collie) naravnost zaljubljena. "V očeh kakega pasjega strokovnjaka nismo ravno profesorji v ravnanju s psom. Veliko smo se sicer že naučili, ampak v odnosu do psa delamo bolj ali manj po občutku, predvsem pa tako, kot nam veleva srce. No, saj jo znam tudi okregati in opozoriti. Ampak načeloma so borderji pametni kužki, a tudi občutljivi. Pri Elli zaleže lepa beseda," pravi in doda, da meni, da psi samo še govoriti ne znajo, saj so zelo čuteča bitja in njihov pogled pove več kot prenekatera beseda."

Zadovoljno mahanje z repkom

Ella je vesela psička, ki nestrpno čaka pri vratih, da se vsi vrnejo domov. "Najprej nas poljubčka in uživa ob dotiku, božanju. Če se gremo preobleč, pa nujno pride za vsakim od nas in s seboj prinese katero od plišastih igračk. In kako se šele razveseli nove plišaste igračke! Te ima poleg teniške žogice najraje. Da jih malo gricka, liže in mrcvari. Veseli se tudi sprehodov, še raje, če gresta na sprehod z njo vsaj dva. Je le ovčarka," z veseljem v očeh pove Alenka, ki je doživela velikanski uspeh s predstavo Mamma Mia: "Uživam v predstavi, v družbi celotne ekipe, predvsem pa seveda v družbi mojih dveh 'dinamitk' Damjane in Simone. Do konca leta bomo odigrali še kar nekaj predstav, a verjamem, da bo predstava živela tudi v prihodnjem letu. Morda ne v takem obsegu, saj nas je do zdaj videlo že okoli slabih 70.000 obiskovalcev v 65 odigranih predstavah!"

P.S.

Oddajo Štiri tačke lahko spremljate na petih televizijah, po novem pa tudi v sklopu oddaje Moj dan, vsako soboto ob 19. uri na televiziji TV3.