Alenka Godec: Na mirnem oddihu proč od gneče

Alenka Godec: Na mirnem oddihu proč od gneče (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
10. 8. 2017

Eden najlepših slovenskih pevskih glasov je nedvomno Alenkin. V bogati glasbeni karieri Alenka ne pozna korakov nazaj, ampak vedno znova stremi k novim poslovnim in zasebnim izzivom.

Pevko smo zmotili na zasluženem poletnem oddihu na Hrvaškem, kjer se jim je letos prvič pridružila tudi nova družinska članica, psička Chilly. "Letos niti nisem nameravala imeti daljšega dopusta, le kakšne proste in lepe vikende sva nameravala z možem izkoristiti za oddih. A julija sem prosta in ni mi dalo miru, da ne bi malo po spletu pregledovala možnosti za oddih," pove Alenka.

"Tako sem povsem slučajno na Hrvaškem v bližini Opatije našla na novo zgrajeno krasno hiško v miniaturno mali vasici Škalniški (v bližini meni ljube Opatije, kjer pa je v tem času čisto prevelika gneča), ki je bila seveda tudi povsem nova v ponudbi. Kaže, da se z leti želja po mirnem oddihu povečuje. (smeh) Hiša z bazenom je namreč sredi gozda, do nje vodi krajša makadamska pot, ki te pripelje v rajski mir. Ker je bil vrt hiške ograjen, je naša nova družinska članica, psička Chilly, veselo tekala naokoli in nasploh zelo uživala. Pravzaprav je bila glede na svojo mladostno razigranost zelo pridna. Na voljo je imela travico, ki je bila kot preproga, dovolj sence, tako da je bazen niti ni zanimal in ga je opazovala z varne razdalje."

Alenka nam je zaupala, da če je bil julij bolj sproščen mesec, jo v avgustu čaka kar nekaj obveznosti, tako da si bo daljši oddih najverjetneje privoščila septembra. "Avgust bo delaven, čeprav bom najbrž kak prosti dan ali vikend vseeno še izkoristila za oddih. Začnem že  3. avgusta, ko bom z Big bandom Radovljica nastopila na Linhartovem trgu v Radovljici, 20. avgusta bom  nastopila z bolj džezovsko obarvanim programom na Pungertu v okviru Jazz kampa. 23. avgusta pride Mamma mia! v Vurberk, 24. me bo mogoče tako dopoldne kot popoldne ujeti v Centru Vič, za katerega že tretje leto pišem blog, ki izide vsako sredo, Center pa v tem letu obležuje 20. obletnico in bo tokratno druženje za obiskovalce še posebej skrbno pripravljeno. 25. avgusta bom z bendom nastopila v Litiji na prireditvi Slovo poletju, 26. pa Mamma mia! ponovno v  Avditoriju Portorož. Skratka, dolgčas mi res ni in mi še nekaj časa ne bo!" (smeh)

Alojz Petrovčič

Priporočamo