Alenka Godec: Tri leta premora je bilo dovolj

Alenka Godec: Tri leta premora je bilo dovolj (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
17. 5. 2018

Priljubljena slovenska pop in džez pevka Alenka Godec predstavlja novo skladbo Zvezda, ki jo je posnela s sebi dragimi glasbeniki, s katerimi sodeluje že dalj časa.

Na prvem mestu Alenkinih glasbenih sopotnikov je nedvomno Jani Hace, ki je kot aranžer, avtor in glasbenik zaznamoval Alenkine zadnje tri albume, med njimi tudi izredno uspešna albuma So najlepše pesmi že napisane. Tudi Zvezda je njegovo delo, za besedilo pa je tokrat poskrbela Barbara Pešut.

Alenkina solistična pot je bila zadnja tri leta v mirovanju. Konec leta 2014 je izdala svoj še vedno aktualni album, leta 2015 pa se je podala na še vedno trajajočo turnejo po slovenskih odrih z ekipo muzikala Mamma Mia. V letu, ko Alenka obeležuje 30 let kariere – leta 1988 je nastopila v Pop delavnici v zasedbi Cafe – je končno prišel čas za njeno novo skladbo. "Z Janijem sva se že nekaj časa pogovarjala, da bi bilo v letu, ko praznujem 30 let kariere, lepo ustvariti kakšno novo pesem. Ko sem slišala prvi osnutek skladbe in začutila njeno bit, sem takoj pomislila na Barbaro Pešut – že nekaj časa sem jo imela v mislih in vesela sem, da je spisala tekst za Zvezdo. In res je nastalo zelo močno, čustveno, osebno besedilo, ki se bo, upam, dotaknilo ljudi, kot se je mene," o skladbi pravi Alenka in dodaja: "Upam si trditi, da je Zvezda drugačna, tako kot je bila pred 30 leti drugačna Tvoja. Ne takrat ne zdaj nismo sledili glasbenim trendom, ampak zgolj svojim občutkom in videnju glasbe."

Foto: Goran Antley