Alenka Godec: Upajte si! V Slovenijo prihaja X Factor!

Alenka Godec (foto: Arhiv Pop TV) Arhiv Pop TV
Vir: Story
9. 1. 2012

Ena najboljših slovenskih pevk Alenka Godec je po izobrazbi profesorica nemščine, ki na slovenskih odrih že dobrih 23 let uresničuje svoje glasbene sanje. Ker si želi nove in dobre pevce na naših odrih, se je odločila, da podpre prihajajoči resničnostni šov X Factor.

Story: Zakaj ste se odločili, da boste kot ena najboljših slovenskih izvajalk ambasadorka novega resničnostnega šova X Factor?

Ker gre izključno za glasbeno-pevski šov. To je nekaj, kar imam neizmerno rada. Gre za glasbo, za glas, za interpretacijo, za pesmi in seveda za ljudi, ki vse to nosijo v sebi.

Story: Niste del žirije, ki bo ocenjevala nastopajoče, ampak pri šovu sodelujete kot ambasadorka. Kaj je vaša naloga?

Sem nekakšna glasnica šova X Factor. Tistim, ki imajo talent in glas, vlivam pogum, da si upajo.

Story: Ste spremljali kakšno od tujih oddaj, ki so ustvarile že kar nekaj svetovno znanih pev­cev?

Nekaj malega že. Toliko, da vem, da gre pri X Factorju za profesionalen pristop in da ima zmagovalec vse možnosti, da postane glasbena zvezda stalnica.

Story: Glede na to, da ste kot pevka sodelovali s številnimi nadarjenimi izvajalci, kaj je po vašem mnenju x faktor? Gre pri vsakem posamezniku za isto stvar?

Mislim, da ne, saj bi sicer bili vsi isti. Tu gre za precej individualno stvar, ogromno se skriva v samem značaju, osebnosti posameznika. Ko to nadgradiš s pevskim talentom, znanjem in izkušnjami, je to to.

Več v reviji Story.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story