Alenka Godec: Zapustila jo je psička Ella

Vir: Lea
9. 4. 2017

Eden najlepših pevskih glasov na naši glasbeni sceni je že leta glas pevke Alenke Godec, ki ob številnih glasbenih projektih na prvo mesto postavlja svojo družino in ljubezen do živali.

Pred časom je za revijo Story razkrila, da se to leto ni začelo dobro, kar zadeva njeno veliko ljubezen, psičko Elli, saj je psička zaradi slabega zdravja potrebovala popolno nego in skrb.

Takrat je skozi pogovor pevka ter velika ljubiteljica in borka za živali razkrila: "Naš vsakdan je v zadnjem obdobju precej podrejen naši psički Elli, ki je v začetku decembra dopolnila 12 let. V kratkem času se je precej postarala, tudi bolezni se ni izognila, tako da je naša skrb zanjo zdaj seveda maksimalna. Prav tako oskrba. Navadili smo se, da je bolj počasna, da je nogice ne držijo kot včasih. Poskušamo ji olajšati življenje in za zdaj nam to dobro uspeva, saj nam to tudi pokaže z dobro voljo, veseljem, igrivostjo in žarom v očeh. To je zdaj najpomembnejše pri naši seniorki. Zaradi njene starosti sem tudi jaz opustila svoje vsakodnevne sprehode na Rožnik, a sem si zadala, da bom spomladi prosti čas čim večkrat vseeno izkoristila za sprehod do Rožnika in nazaj."

A pred dnevi, prav v prvih pomladnih dneh, se je zgodilo neizogibno, in družina Godec se je morala posloviti od družinskega člana, psičke Elli, ki je bila po besedah pevke tista prava družinska energija za vse člane družine.

Pevka je ob strtem srcu in zavita v žalost vse prijatelje na Facebooku obvestila o izgubi psičke z besedami: "Draga naša Ellica, bitjece z najbolj lepo in čisto dušico ... od nas smo te spustili s tako parajočim in žalostnim srcem, da ni ne za povedat ne za napisat ... spustili smo te, ker verjamemo, da boš tam nekje za mavrico spet lahkotno in brez bolečin tekala sem ter tja, lovila žogico, se cufala za igračke, prenašala palčke ... Naših skupnih 12 let je bilo nekaj najbolj ljubečega in čudovitega. Neskončno si nas osrečevala, neizmerno radi smo te imeli in tako ostane za vedno! Pogrešali te bomo, punčka naša zlata!"