Alenka Gotar bo v Skopju pela Tošetu v spomin

Elizabeta Kančevska-Milevska, ministrica za kulturo Republike Makedonije in Alenka Gotar, operna pevka (foto: Evrovizija.com) Evrovizija.com
Vir: Govori.se
20. 1. 2012

Pred vrati je četrti koncert In Memoriam Toše Proeski 'Njegove arije'.

V Skopju bo v soboto, 21. januarja 2012, potekal veliki gala koncert In Memoriam Toše Proeski. Veliki koncert, ki so ga poimenovali Njegove arije bo potekal pod okriljem mednarodne fundacije Toše Proeski in Ministrstva za kulturo Republike Makedonije. V primerjavi s preteklimi koncerti Tošetu v spomin bo tokratni, že četrti koncert nekoliko drugačen, saj bo temeljil na Tošetovi ljubezni do klasične glasbe. Publika bo tako slišala največje njegove hite, ki so jih za to priložnost z velikim orkestrom še posebej priredili.

Na gala koncertu, ki bo potekal v operni hiši in kjer bodo nastopile največje zvezde, med drugim tudi Vlatko Stefanovski, bo v poklon nastopila tudi naša Alenka Gotar, ki je na dobro obiskani novinarski konferenci, ki se jo je med drugim udeležila tudi ministrica za kulturo Republike Makedonije Elizabeta Kančevska-Milevska, spregovorila o svoji osebni izkušnji s Tošetom. Gotarjeva je med drugim dejala, da ji bo znova v čast peti za Tošeta, tokrat s simfoničnim orkestrom. »Pesem 'Jedina' za jedinog Tošeta,« je zaključila.

Alenka Gotar je po novinarski konferenci spregovorila tudi z makedonsko ministrico za kulturo Elizabeto Kančevsko-Milevsko. V pogovoru sta se dotaknili o Alenkinega dela in pozdravili tovrstno slovensko-makedonsko kulturno sodelovanje.

Priporočamo