Alenka Gotar in Anže Šuštar: "Zmagala je ljubezen"

Alenka Gotar in Anže Šuštar: "Zmagala je ljubezen" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
11. 10. 2015

V medijih je že pred dnevi odjeknila novica, da sta si usodni da dahnila Alenka Gotar in Anže Šuštar. Zakonca sta se pojavila v oddaji Dobro jutro na nacionalni televiziji, kjer sta podrobneje opisala dogodek, ko sta uradno postala mož in žena.

Marca letos je uredništvo revije Story stopilo v stik z Anžetom Šuštarjem, ki se je želel prek osebnega intervjuja opravičiti Alenki za "javno blatenje", kot je dogajanje opredelil kot takrat še njen nekdanji partner. Mi smo z veseljem ustregli njegovi želji in z njim opravili iskren intervju ter o tem obvestili tudi Alenko Gotar, ki je bila zaradi njegove kavalirske poteze izjemno ganjena. Takrat smo tudi Alenko prosili za izjavo, ki se je na novico, da jo čaka Anžetovo opravičilo, odzvala dokaj čustveno.

"To je precejšnje presenečenje zame. Največja veličina človeka je, da prizna svoje napake in jih poskuša popraviti. Moraš iti prek svojega ega, kar je najtežje. Za ljubezen in za prepir sta vedno potrebna (vsaj) dva. Spoštujem, da se je zmogel opravičiti, vse drugo pa je najina stvar in ne želim več dajati izjav za javnost. Glede najine ljubezni sem že v neki reviji povedala svoje mnenje, kar potrjujem še danes: Žal je tako, da ko morski valovi divje butajo v skalo iz dneva v dan, jo sol razje. Tudi najtrdnejša skala začne razpadati in se lomiti. Kadar gre za jedko sol, prepredeno z lažmi, kot je bila pri nama - govorim o nezaslišanih in sprevrženih lažeh iz okolice - potem ne zdrži nič. Žal mi je, da je bila okolica premočna in je šla ta ljubezen narazen. Kako je šla, je najina stvar, lahko pa rečem, da bi za vsak dan iskrene sreče, ko sva bila par, postavila oltar.

Anžetu še vedno želim vse najboljše povsod, predvsem pa v glasbi." Oltarju pa sta se zaljubljenca naposled le približala in si pred svati ter pričami obljubila večno zvestobo. Pred tem odločnim korakom pa sta prestala veliko bolečine, o kateri največ vesta sveže poročena zaljubljenca sama. Anže je v iskrenem intervjuju v času njunega premora o svoji srčni izbranki povedal marsikaj lepega. "Bila sva skupaj leto in še malo in želel bi povedati, da v bistvu, kot je bilo prek medijev zdaj prikazano slabo z moje strani, ni bilo tako. Imela sva se super, tako da mislim, da sta bili krivi moja mladost in naivnost, da sem podlegel pritiskom, ko so me napadali z več strani in z različnimi stvarmi, ki niso bile resnične," je pred časom izjavil Anže, ki ga je najbolj prizadelo vdiranje v zasebnost. "Ko sva se razšla, sva se odločila, da bova to ohranila zase, in je bilo res tako en mesec, potem so pa to v medije spravili ljudje, ki so povzemali od človeka, ki nama je želel škodovati. Potem se je pa razpaslo ..." je iskreno spregovoril v intervjuju. Takrat nam je zagotavljal še, da sta se z Alenko prijateljsko pomenila in da ne gojita nikakršnih medsebojnih zamer. Ko smo ga povprašali, ali si želi, da bi se ljubezen znova razplamtela, je odgovoril: "Nikoli ne reci nikoli," in dodal, da sta za zdaj pustila času čas, a da nikoli ne veš, kaj prinese prihodnost. Anže torej ni izključeval možnosti, da bi z Alenko znova postala par, saj je povedal, da ne moreš izbrisati vsega, ker sta se imela res lepo. Da je bila Alenka ljubezen njegovega življenja, nam je razkril že takrat in bil ob vprašanju, ali bi ga veselilo, da bi s svojim dejanjem položil na rano obliž, zrelo odgovoril, da bi to pomenilo, da je bila ljubezen res prava in da sta oba dovolj močna, da bi znala te ovire preskočiti. Očitno se je zgodilo prav slednje, saj sta se znova zbližala in svojo ljubezen okronala še s poroko.

"V času najinega razmerja sem jo zelo dobro spoznal in vem, da je človek, ki ima srce na pravem mestu. Zato vem, da zna odpuščati in razumeti napake soljudi. Res, da me je veliko naučila, in lahko rečem, da je vse, kar danes vem in znam o svetu glasbe, obnašanju v tem svetu, njena zasluga. Pomagala mi je postaviti se na noge in glede ansambla, ki zdaj deluje v novi zasedbi, za kar ji bom vedno hvaležen. Veliko dobrega sem dobil od nje. Videl sem jo kot zelo močno žensko in pozitivno osebo. Poleg tega, da je bila moje dekle, je bila tudi izredno dobra prijateljica. Vedno sem se ji zaupal in res sva se ujela kot še z nobenim do zdaj," je Anže povedal o Alenki, preden ju je ljubezen znova združila.

Napisala I. P.
Fotografije Goran Antley, Primož Predalič, osebni arhiv

Značke: Alenka Gotar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story40/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 40/2015

Story 40/2015, od 01. 10. 2015