Alenka Gotar: Napisala pesem za Nikca

Alenka Gotar: Napisala pesem za Nikca (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
8. 12. 2016

Uspešna glasbenika mag. art. Alenka Gotar in njen srčni izbranec Anže Šuštar, narodnozabavni hitmaker, sta se lansko leto poročila, svojo zvezo pa letos maja okronala še z rojstvom sina Nikolasa.

Ljubkovalno ga kličeta Nikec, mali fantek pa je dobil svojo pesem, ki mu jo je napisal očka oziroma Ansambel Anžeta Šuštarja. Alenka je o tem povedala: "Gre za novo pesem, balado v narodnozabavnem slogu. Pesem nosi naslov Dobrodošel, za katero so avtorji na svoji Facebook strani zapisali, da jo posvečajo vsem novorojenčkom in staršem, pa tudi srčnim zdravnikom, medicinskim sestram in babicam tega sveta. Navdih za pesem, ki ni navaden valček, ampak je balada na narodnozabaven način, je Anže seveda dobil iz lastne izkušnje. Glasbo in besedilo je napisal sam, aranžma pa so fantje iz ansambla dodelali v Studiu Repnik skupaj s producentom Janezom Repnikom. Za čudovito balado so posneli tudi ganljiv videospot, ki je bil v celoti posnet v porodnišnici Postojna in so v njem, poleg igralcev, sodelovali tudi legendarni slovenski zdravnik dr. Aleksander Merlo ter osebje porodnišnice Postojna."

Naj dodamo, da je tam Anžetova žena, znana slovenska pevka Alenka Gotar, tudi rodila Nikolasa. Premierno je bil spot predstavljen na razprodanem dobrodelnem koncertu za porodnišnico v Postojni.

E. J.