Alenka Gotar: Ponosna na svoje telo

“To ni ena izmed tistih tipičnih novoletnih zaobljub, ko si želimo na hitro shujšati, ker smo med prazniki pojedli preveč dobrot.” (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
18. 1. 2013

Pevka Alenka Gotar se je lani poleti lotila korenite spremembe svojega življenjskega sloga ter se popolnoma posvetila zdravi prehrani in aktivnemu preživljanju prostega časa. S pomočjo osebnega trenerja je izgubila kar nekaj odvečne teže, v novem letu pa se bo lotila novega izziva. Želi namreč izgubiti še 10 kilogramov.

Čeprav je Alenka ponosna na svoje telo, ki je po njenem mnenju bližje idealu, če ima nekaj več oblin, kot pa če ima le vitko postavo, se je odločila, da se bo letos jeziček na njeni tehtnici ustavil prej kot običajno.

"To ni ena izmed tistih tipičnih novoletnih zaobljub, ko si želimo na hitro shujšati, ker smo med prazniki pojedli preveč dobrot," pove 34-letna pevka, ki se tovrstnih življenjskih sprememb loteva precej bolj resno in premišljeno, pri tem pa je ne vodi želja po hitrih rezultatih, ki navadno povzročijo več škode kot koristi.

Tega načela se je držala tudi lani poleti, ko je sprejela izziv in se prepustila strokovnim rokam osebnega trenerja, ki ji je pomagal pri izgubi odvečnih kilogramov in preoblikovanju postave. Dr. Mitja Bračič, predstojnik in idejni vodja Centra za medicino in šport (CMŠ) na Zavodu za varstvo pri delu ter trener za telesno pripravo in svetovalec v nogometnem klubu NK Olimpija Ljubljana, je bil po Alenkinem mnenju najprimernejša izbira.

Tudi zato, ker ima Alenka že nekaj časa zdravstvene težave, saj trpi za srčno aritmijo, zaradi katere ni želela tvegati pri nepremišljenih telesnih napornih. Prav zato se je po pomoč obrnila na športni center, kjer je spoznala Mitjo, ki se rekreacije loteva bolj medicinsko kot preostali osebni tre-nerji. Kot trener svetovalec za telesno pripravo je ponudil strokovno pomoč pri pripravah za olim-pijske igre v Londonu judoistki Urški Žolnir, košarkarju Boštjanu Nachbarju, rokometašu Urošu Zormanu in še nekaterim vrhunskim slovenskim športnikom.

"Z njim je res užitek trenirati," pove Alenka, katere cilj je bolj kot izguba kilogramov pridobiti več fizične kondicije, kar ji je po nekaj mesecih trdega dela tudi uspelo. Čeprav so bili začetki težki, so vsakodnevni treningi po nekaj tednih obrodili sadove in pevka je kmalu začutila, da kar prekipeva od energije. "Prvič v življenju se v svojem telesu počutim odlično, ker vem, da delam nekaj dobrega za zdravje."

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story