Alenka Gotar: “To je bila ena najlepših izkušenj v mojem življenju!”

Tudi Alenka je Nikolasa rodila v Postojni, in to je bila zanjo najlepša izkušnja v življenju. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
17. 11. 2016

V postojnski športni dvorani se nam 20. novembra ob 17. uri obeta veliki dobrodelni koncert za postojnsko porodnišnico Iz malega zraste veliko, na katerem bodo zapeli številni slovenski glasbeniki. Med njimi bo tudi mag. Alenka Gotar, ki je prav tako rodila v porodnišnici v Postojni.

Mali Nikolas ima že dobrih šest mesecev in Alenka z njim uživa vsak trenutek. "Uživamo jesenske dneve in lovimo vsak sonček. Če se le da, raziskujemo svet skupaj in Nikec odkriva lepote narave," nam zaupa Alenka, ki kljub predanemu materinstvu ostaja zvesta svojemu poslanstvu - glasbi. Njeni učenci pridno nastopajo in osvajajo nagrade tako doma kot v tujini. Alenka pa se je tudi zelo angažirala in pomaga izpeljati dobrodelni koncert za porodnišnico Postojna. "S Tanjo Vidic v zahvalo in poklon te porodnišnice organizirava dobrodelni koncert, s katerim bodo poskrbeli za postelje za porodnice, v osnovi pa je tudi zahvala njihovim čudovitim zdravnikom. Predvsem pa dr. Aleksandru Merlu, ki se s svojo ekipo neumorno trudi za dobrobit žensk in otročkov," nam je zaupala Alenka.

Tudi Alenka je rodila v Postojni in na ta dogodek jo vežejo lepi spomini in lepa izkušnja. "To je bila ena najboljših odločitev v mojem življenju," doda. "Odločila sem se na podlagi dobrih izkušenj z dr. Merlom že v preteklosti. In ker sem do 'neba' realen človek, nisem brala nobenih forumov ali člankov za pripravo na porod. Vse, kar sem želela vedeti, sem izvedela v Postojni," še pove Alenka. "Že sama priprava na porod sta bila eno samo veselje, dobra volja, osebje porodnišnice, zdravniki, babice, anestezisti pa so bili vedno in v vsakem trenutku pripravljeni odgovoriti na vsa vprašanja. S tem so mi zelo pomagali in razblinili vsak moj dvom in strah. Prav zaradi tega sem se poroda v Postojni dobesedno veselila in imela sem prav: to je bila ena najlepših izkušenj v mojem življenju! Dr. Merlo, babica in anestezist dr. Petrovič so poskrbeli, da je vse potekalo skoraj brez bolečin, umirjeno, prijetno. Z Anžetom sva se oba počutila krasno in tudi zanj so lepo poskrbeli. Prvo srečanje z Nikolasom je bilo preprosto pravljično - kljub carskemu rezu, ki sem ga imela. Za to pa je poskrbela celotna ekipa. Bala sem se le, ali bom znala rokovati z novorojenčkom. Kako bo, ko ga bom prijela v roke ... In tudi tukaj je bil moj strah preprosto odveč. Sestre so prijazno poskrbele za vse, naučile so me vse, kar me je zanimalo. Noč in dan so imele odprta ušesa in srca za vsa moja vprašanja, želje, strahove. Niti za sekundo me niso pustili v nevednosti in nelagodnosti. Zato je bil začetek družinskega življenja tudi potem doma preprost in prijeten, lahkoten. In to je to, kar mlada mamica potrebuje. Dobrodelni koncert za postojnsko porodnišnico je najmanj, kar lahko naredimo v zahvalo, ker si to res zaslužijo."

Alenkin Nikolas je prejšnjo soboto praznoval pol leta. "Pol leta ljubezni, veselja, ki ga nisem prej poznala," doda Alenka. "Včasih se sprašujem, s čim sem si zaslužila tako bistrega, pridnega, nezahtevnega, lepega sinčka ... Saj priznam, da je kdaj pa kdaj zelo naporno, da sem tudi jaz kdaj izčrpana. A je vredno. Vsaka sekunda je vredna vsega ... Življenje je postalo res lepo, smiselno, čeprav sem prej mislila, da je največji smisel le glasba, delo, uspeh itd. Nisem pa poznala teh drobnih radosti, ki človeka in dušo napolnijo na nekih drugih, povsem neprimerljivih nivojih. Nikolasov nasmeh, njegovi mali uspehi, kot so sedenje, prve besede (zdaj že reče mama), zrelativizirajo marsikaj drugega. In življenje v družini, Nikolas, Anže in jaz ... Lepo je, preprosto lepo. Če je moja zdajšnja družina plačilo za vse solze od otroštva naprej, sva si z Bogom (usodo) ali čimerkoli že bot."

Napisala MIMA
Fotografije Primož Predalič

Značke: Alenka Gotar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story46/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 46/2016

Story 46/2016, od 10. 11. 2016