Alenka Gotar: “Tudi jaz sem srečka nosečka”

Alenka Gotar: “Tudi jaz sem srečka nosečka” (foto: Darja Štravs Tisu, Milan Simčič) Darja Štravs Tisu, Milan Simčič
Vir: Story
24. 12. 2015

Konec septembra je kot strela z jasnega odjeknila novica, da sta si usodni da dahnila Alenka Gotar in Anže Šuštar. Za njuno poroko smo izvedeli v oddaji Dobro jutro na nacionalni televiziji, kjer sta podrobneje opisala najlepši dan njunega življenja in javnosti pokazala tudi nekaj poročnih fotografij. Zdaj pa je na uredništvo prišla tudi prelepa vest o tem, da naj bi zaljubljenca pričakovala naraščaj, in Alenka nam je novico tudi uradno potrdila!

Njuno ljubezensko zgodbo spremljamo že od začetka, saj smo bili prvi medij, ki je objavil izredno ganljiv intervju Anžeta Šuštarja. Uredništvo je poklical v času, ko sta se z Alenko razšla zaradi pritiskov njegove družine in okolice. Anže je takrat v intervjuju razkril, da je Alenka ljubezen njegovega življenja. Alenki se je opravičil in med vrsticami namignil, da jo ima še vedno rad. Njegova iskrenost in kavalirska poteza sta Alenko izjemno ganila in pozitivno presenetila, saj smo jo še pred izidom intervjuja poklicali in prosili za izjavo. Na novico, da jo v reviji Story čaka Anžetovo opravičilo, se je odzvala zelo čustveno. Skozi solze sreče nam je takrat povedala, da je to zanjo precejšnje presenečenje. Dodala je lepo misel, da je največja veličina človeka, da prizna svoje napake in jih poskuša popraviti.

"Moraš iti prek svojega ega, kar je najtežje," je še izjavila in nadaljevala misel, da sta za ljubezen in prepir vedno potrebna (vsaj) dva, s čimer je gotovo želela pozornost preusmeriti tudi na družino tedanjega partnerja, ki se ni mogla sprijazniti s tem, da sta z Anžetom srečen par. "Glede najine ljubezni sem že v neki reviji povedala svoje mnenje, kar potrjujem še danes: 'Žal je tako, da ko morski valovi divje butajo v skalo iz dneva v dan, jo sol razje. Tudi najtrdnejša skala začne razpadati in se lomiti. Kadar gre za jedko sol, prepredeno z lažmi, kot je bila pri nama - govorim o nezaslišanih in sprevrženih lažeh iz okolice - potem ne zdrži nič. Žal mi je, da je bila okolica premočna in je šla ta ljubezen narazen. Kako je šla, je najina stvar, lahko pa rečem, da bi za vsak dan iskrene sreče, ko sva bila par, postavila oltar," je takrat pojasnila z izjavo, ki smo jo objavili v intervjuju z Anžetom. Anže je v iskrenem intervjuju med njunim premorom o svoji srčni izbranki povedal marsikaj lepega.

Med drugim tudi, da sta se v času, ko sta bila še skupaj, imela res lepo. Krivdo je zvalil nase, saj je povedal, da je zaradi svoje mladosti in naivnosti podlegel pritiskom okolice ter da ga je najbolj prizadelo vdiranje v zasebnost. Anže takrat ni izključeval možnosti, da bi z Alenko ponovno postala par, saj je povedal, da ne moreš izbrisati vsega, ker sta se imela res lepo. Očitno je bila ljubezen močnejša od pritiskov okolice, saj sta se kmalu za tem ponovno zbližala in začela snovati družino. "V najinem razmerju sem jo zelo dobro spoznal in vem, da je človek, ki ima srce na pravem mestu ... Veliko dobrega sem dobil od nje. Videl sem jo kot zelo močno žensko in pozitivno osebo. Poleg tega, da je bila moje dekle, je bila tudi izredno dobra prijateljica. Vedno sem se ji zaupal in res sva se ujela, kot še z nobenim do zdaj," je Anže povedal o Alenki, preden ju je ljubezen znova združila. Radi bi si mislili, da smo tako odigrali vlogo Kupida, saj smo pozneje izvedeli, da sta zaljubljenca svojo ljubezen okronala s poroko in da se je zgodba naposled končala tako kot tiste, ki jih lahko prebiramo v romanih ali vidimo v klasičnih ljubezenskih filmih.

Pred tem korakom pa sta prestala obilico bolečine, o kateri največ vesta sveže poročena zaljubljenca. V iskrenem intervjuju za revijo Story in tudi v oddaji Dobro jutro sta mladoporočenca še bolj podrobno pojasnila, zakaj sta se odločila o ljubezni, ki se je med njima ponovno razplamtela, molčati.

Odločilno vlogo pa je na poti do poroke odigrala tudi oddaja Zvezdana na nacionalni televiziji, v kateri sta imela Alenka in Anže edinikrat priložnost odkrito stopiti pred kamere in sta šokirala javnost, ko sta končno povedala svojo resnico o pritiskih in napadih. Svoj novi začetek sta snovala v tišini, daleč od medijev, svoje priznanje, da ne moreta drug brez drugega, pa sta ovekovečila kot prava umetnika v čudovitem valčku Še vedno si tu, ki sta ga posnela skupaj z Anžetovim novim ansamblom, Ansamblom Anžeta Šuštarja, ki je v hipu osvojil Slovenijo. Posneli so čustven videospot po resničnih dogodkih. Valček je podrl tudi vse rekorde, saj se je na lestvici najaktualnejših slovenskih skladb v Sloveniji na vrhu obdržal kar rekordnih 15 tednov, kar ni uspelo še nikomur. Tudi poroka je bila napol skrivna, saj sta želela ta dan slaviti le v najožjem krogu svatov in prijateljev, ki so vedno podpirali in branili njuno zvezo. Ta veseli dan se je zgodil sončnega septembrskega dne v idiličnem zavetju Gradu Strmol. Poroka naj bi bila po pričanju svatov pravljična, ena od najlepših sploh. Srečni par že nekaj časa uživa na novi poti, ki sta si jo začrtala s poroko, in zdaj lahko s ponosom povesta, da bo njuna ljubezen obrodila prvi sadež. Alenka nam je namreč govorico o tem, da naj bi bila noseča, tudi uradno potrdila! "Ja, Bogu hvala, res je! Kot pravijo moje prijateljice, sem končno tudi jaz 'srečka nosečka'!" so bile prve besede srečne bodoče mamice, ki nam je razkrila, da ju je prvih nekaj mesecev nosečnosti pestilo kar nekaj skrbi. "Sicer to ni zelo sveža novica, ker sem že pošteno zakorakala v drugo polovico nosečnosti, vendar tega nisem želela obešati na veliki zvon. Predvsem iz varnostnih razlogov in tega, ker je bilo prvo obdobje precej težko iz zdravstvenih razlogov in sva z možem želela imeti mir. Zdaj, ko je večina nevarnosti že mimo in se ne da več skrivati, se seveda nadvse veseliva in to tudi lahko na glas poveva," je nadaljevala Alenka, ki ni želela razkriti več podrobnosti, saj sta se pred časom z Anžetom odločila in povedala, da zaradi grdih napadov na njiju zapirata vrata v svojo zasebnost. "In tako želiva še naprej in upam, da se bo to spoštovalo," še pove Alenka.

Napisala Manja Plešnar
Fotografije Darja Štravs Tisu, Milan Simčič

Značke: Alenka Gotar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story51/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 51/2015

Story 51/2015, od 17. 12. 2015