Alenka Gotar je znova obudila ljubezen

Čeprav je kazalo, da ji v ljubezni ni usojeno, je z nekdanjim fantom Anžetom znova našla srečo.
 (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
29. 7. 2015

Za pevko Alenko Gotar je bilo zadnje leto polno preizkušenj, predvsem na ljubezenskem področju, kjer je njeno razmerje s 17 let mlajšim pevcem Anžetom Šuštarjem v javnosti dvignilo kar nekaj prahu. Prišlo je celo tako daleč, da se je par zaradi zunanjih pritiskov za nekaj časa razšel, očitno pa ljubezen ne pozna meja in zdaj sta že nekaj mesecev srečna v medsebojni družbi.

Na glasbenem področju ste zadnje čase izredno dejavni z ansamblom Anžeta Šuštarja, ki se je pred meseci podal na svojo pot. Nekako je to nov začetek tako zanj kot vas, kajne?

Ni čisto tako. Sama sem le vskočila na nekaj nastopih, dokler ne najdejo nove pevke (punce, dobrodošle, javite se!). Zanj je to res nov začetek, vesela sem, da so ekipa treh izjemno nadarjenih, zabavnih in ne nazadnje lepih mladih fantov, ki bodo lahko še veliko dosegli. Punce so nore nanje, jaz pa od zadaj spremljam in se že počasi umikam iz glasbenih vod.

Skupaj ste posneli skladbo Še vedno si ti. Navdih sta črpala iz osebnih izkušenj. O čem točno pa govori?

Anže je pesem napisal v noči, ko sva se pobotala, potem ko sva se razšla. Bila je huda, huda izkušnja, kakršne ne pomnim v svojem življenju, s toliko grdih stvari, ki so se zgodile. Ne morem tudi verjeti, da so ljudje tako zlobni. Tekst pesmi: "Dobro veš, da svet hudoben je, rušiti hoče vse, kar lepo je .... zloba je ljudi odbila te, ljubezen pa med nama še kar vre ..." Govori točno o tem, kar sva doživela, in to ni osamljen primer. Množično mi pišejo ženske, ki ne morejo izživeti svoje ljubezni in čustev, ker okolica tako zahteva od njih. Za to pesem je posnet videospot, ki so ga vrhunsko naredili na TV Veseljak in je narejen po resnični zgodbi.

V zadnjem letu sta z Anžetom prestala kar nekaj vzponov in padcev, zaradi katerih sta se vmes tudi razšla. Kako to, da je vajina ljubezen spet našla skupno pot?

Amor omnia vincit, latinski pregovor, ki pomeni, da ljubezen premaga vse. Ni šlo drugače. Težko sva živela drug brez drugega. Nisva se razšla, ker med nama ne bi 'štimalo'. Razšla sva se, ker so drugi toliko pritiskali s tako sprevrženimi lažmi, da je bilo težko zdržati (tekst: "... nesrečo je med naju vsak sejal ...") Potrebovala sva veliko poguma, volje in srčnosti, da sva lahko drug drugemu oprostila in se uprla okolici – to je zdaj problem zgolj še dveh ljudi, vsi drugi so naju sprejeli.

Veliko nevšečnosti vam je povzročila tudi njegova družina. Ste torej zgladili vse spore?

Ne. Nismo. Oba sva se poskušala kulturno pomeniti, pa ne gre. Je pa moja družina Anžeta vzela za svojega.

Vajin razhod je imel tudi kar nekaj dramatičnih vložkov. Kako sta jih prebrodila?

Veliko so k dramatičnosti pripomogli Anžetova družina in ljudje, ki so imeli svoje motive (poslovne, maščevanje ...), da bi naju spravil narazen. Da, bilo je hudo. Tudi gradnja vnovičnega zaupanja je vse prej kot lahka. Vsak se je marsičemu odpovedal. Žrtve so bile kar velike.

V javnosti je največ prahu dvignila razlika v letih, torej da je Anže 17 let mlajši od vas. Je bila tudi za vaju to največja preizkušnja?

Ves škandal je naredila njegova družina in nekateri, ki so naju hoteli oropati verodostojnosti. Drugače je pa takih in še večjih razlik v letih veliko. Gospa Barbara Gračner ima več kot 20 let mlajšega in javno priznava, da še nikoli ni bila tako srečna. Vse skupaj je v Sloveniji en velik tabu, takih parov pa je ogromno. Da ne govorim, koliko je starejših gospodov, ki si kupujejo ljubezen mladih deklet. Mar ni to veliko bolj klavrno?

Kar nekaj časa ste skrivali, kdo je vaš srčni izbranec. Vam je zdaj žal, da ste ga izpostavili?

Nisem ga hotela, to je za naju naredila dotična revija. Potem so nekateri to podprli. Vsi novinarji ste vedeli za naju, pa nihče ni pisal. In tudi zdaj sva že nekaj mesecev skupaj in je bil mir. Zdaj sva naredila skupno skladbo in nekako s tem priznala in se postavila zase.

Kako bi opisali vajin odnos – v zasebnem in glasbenem pogledu? Se ti dve področji pri vama dopolnjujeta?

Veliko mu pomagam, pa tudi pustim ga, ko je to potrebno, da sam pride do spoznanj. Sva kot brata Slavko in Vilko Avsenik: eden je bil naturščik in je delal glasbo po srcu in duši, drugi jo je oplemenitil s svojim akademskim znanjem.

Si v prihodnosti predstavljate Anžeta kot očeta svojih otrok?

Če bo bog dal, ja.

Kakšni so torej načrti? Uživanje poletnih radosti ali delovno v jesen?

Zdaj greva na morje za nekaj dni, potem pa Anže z ansamblom nonstop igra na veselicah, porokah ... Jaz pa bom verjetno zavila k prijateljici na morje, ko bom lahko, sicer pa tudi mene čaka veliko dela, saj delam pri večjih projektih in neizmerno uživam ob tem.

Značke: Alenka Gotar