Alenka Husic in Iris Ošlaj (Sopranos): Pripravljajo novosti

Alenka Husic in Iris Ošlaj (Sopranos): Pripravljajo novosti (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
7. 12. 2016

Iris Ošlaj, pevka skupine Sopranos, je lani postala mamica prvorojenke Tinkare, Alenka Husič pa ima dojenčico Ano in drugošolko Alino. Sicer sta polno zaposleni mamici, ves svoj prosti čas pa namenjata delu v skupini Sopranos.

Po ustvarjalnem premoru člani skupine Sopranos načrtujejo vrnitev na glasbene odre. Trenutno večino časa preživijo v studiu, kjer pripravljajo nove pesmi in nove zgodbe, in nadvse se veselijo, da jih bodo delili s svojimi poslušalci. "Z Alenko sva šli druga za drugo na porodniško, a tudi v tem času nismo veliko počivali," nam pove Iris.

"Glasbeno in ustvarjalno delo smo sicer za nekaj časa zamrznili, a za nastope smo se nekako sproti usklajevali. Idej in volje pa nam še zdaleč ni zmanjkalo. Nasprotno, kot mamici, ki se vračava na delo, dobro veva, kaj hočeva. Obe sva maksimalno motivirani in osredotočeni. Ker je najin čas, odkar imava najine sončke, še bolj dragocen, se pri delu trudiva biti čim bolj produktivni. Opažam recimo, da veliko manj sanjarim in preprosto sledim zastavljenim ciljem, hkrati pa se ne obremenjujem več toliko. Če bo šlo, bo šlo, če ne bo, pa nič hudega. Na koncu je še vedno glavno, da smo zdravi in skupaj! In opažam, da ko se enkrat nehaš obremenjevati z nepomembnim oziroma s tem, na kar nimaš vpliva, takrat morda zadeve stečejo kar same od sebe," doda Iris.

"In tako kot sva sami doživeli 'miselni preporod', imam občutek, da vzporedno poteka tudi 'preporod' skupine Sopranos. Nekako smo se prej veliko preveč obremenjevali z vsem. Pa da ne bo pomote, več kot ponosni smo na vse dosedanje pesmi, z velikim veseljem jih prepevamo poslušalcem, ampak zdaj smo si pa zaželeli popolnoma neobremenjene glasbe, ob kateri se bo z nami lahko zavrtel prav vsak. Zato ker mi sami tako čutimo in ker tudi midve z Alenko naše nastope jemljeva kot odklop, tako nekako, kot če bi si vzeli prost večer, stran od plenic in joka, in šli 'v lajf'. Pa da ne bo pomote, to je seveda eno najlepših obdobij, ampak občasno pa prija tudi kak trenutek le zase."

Družina

Glede na to, da sta obe mamici, tudi vesta, kaj pomenijo družinske obveznosti.

"Vzponi in padci morajo biti. To pomeni, da živimo, čutimo, se trudimo, posledično pa nam ni vseeno, se veselimo in v nekaj verjamemo. Vse to se potem kaže tudi v samem ustvarjanju. Brez določenih izkušenj in preizkušenj ne bi nikoli prišel do tega trenutka, ki ga pravkar živiš. Vsak od nas piše in živi svojo zgodbo in tako je tudi prav. Naše se v veliki meri odražajo v naši glasbi, ki je posledično tako stilsko kot sporočilno raznolika in se ves čas spreminja, preoblikuje v skladu s spremembami v nas kot osebah," razkrije Alenka.

"Z Alenko imava trenutno precej podoben položaj doma, zato sva si še toliko bolj v oporo! Pri nas smo razpeti na dva konca, ker gradimo hišo, ta del pokriva predvsem mož, medtem ko jaz poleg službe skrbim za vse doma in vzporedno vodim Plesni klub Spot Ljubljana," dopolni Iris in doda: "Alenka je trenutno še na porodniški in skrbi za dojenčico Ano ter drugošolko Alino, njen partner pa je večino časa službeno odsoten. Zato v težjih trenutkih druga drugo še najbolje razumeva in si sem in tja tudi malo potoživa, še raje pa se bodriva in črpava moč v glasbi ter uživava v družbi Sopranosov."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri