Alenka in Jure Košir: Otroci so njuna sreča

Otroci so njuna sreča (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
31. 12. 2011

Čeprav je minilo že 17 let, odkar sta se nekdanji smučar Jure Košir in njegova žena Alenka zaljubila, pa je njuna družinska idila to ljubezen v zadnjih desetih letih, odkar so se jima rodili trije otroci, še povečala. Pravita, da Anika, Alina in Jalen odraščajo tako hitro, da sploh ne moreta verjeti, kako čas beži. Prav zato poskušajo skupaj preživeti čim več časa, ki ga med prazniki še toliko bolj cenijo.

Story: Poleti sta praznovala deseto obletnico poroke. Kako se spominjata tega dne in vseh skupnih let, ki so že minila?

Jure: Predvsem je zelo hitro minilo in veliko se je zgodilo v vseh teh letih, bilo je intenzivno in na trenutke tudi naporno. Najina poroka ne bi mogla biti lepša, saj se nama je na tisti dan uresničilo vse, kar sva si želela. Mislim, da si tistega dneva nisva zapomnila le midva, temveč tudi vsi svatje, resnično je bil velik žur.

Alenka: Zagotovo nam ni bilo nikoli dolg­čas. (smeh) Glede poročnega dneva pa mi na misel najprej pade to, da je bilo izjemno vroče. Poroka je bila resnično lepa, v romantičnem okolju na Bledu v šir­šem družinskem krogu. Zadnjih deset let je minilo resnično hitro, ne morem verjeti, da bo Alina januarja stara že devet let.

Jure: Še enkrat toliko, pa bo šla lahko s culo v svet. (smeh)

Story: Bled se vama je tako že takrat zasidral v srce. Kako to, da sta se pozneje odločila tu tudi ustaliti in si ustvariti družino?

Alenka: Bled nama je preprosto všeč.

Jure: Bled je nekaj posebnega, tudi moja mama je od tu, Alenkin pokojni dedek je bil celo blejski župan, vendar to, da nekako izvirava od tu, ni glavni razlog, da sva se tudi midva ustalila na tem mestu. Okolje, ki obdaja našo hišo, od jezera, otočka s cerkvijo pa do gradu na skali, je neprecenljivo. Večje idile od tega še nisva našla. Za nas je postalo to kar malce samoumevno. Šele ko naju obiščejo prijatelji iz tujine in nekaj minut zrejo skozi okno, se zavemo, v kakšnem pravljičnem okolju živimo. Mislim, da se Slovenci premalo zavedamo lepot naše male dežele.

Story: Si štejeta v uspeh, da sta skupaj že 17 let, kar je skoraj polovico vajinih življenj?

Jure: Verjetno to je uspeh. Menim, da je potrebno veliko razumevanja in prilagajanja obeh.

Alenka: Si štejem za uspeh, vesela sem, da je tako.

Story: Kolikokrat se pa vidva zapleteta v prepir?

Jure: Približno 42-krat na dan, šalim se. (smeh) Razumljivo je, da so prepiri in nesoglasja pogostejši v bolj napornih in hektičnih obdobjih, vendar so navadno to le malenkosti, ki se hitro zgladijo.

Napisala Anja Kontrec
Fotografije Primož Predalič

Več v reviji Story

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story