Alenka Kesar: Martini podarila poročno obleko

Alenka Kesar: Martini podarila poročno obleko (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
1. 9. 2016

Alenka Kesar se je poročila pred nekaj tedni, še danes pa je polna čudovitih vtisov, ki so jo pospremili na njenem čudovitem dnevu. Z možem Kamenkom se bosta tega dogodka še dolgo spominjala. Še en razlog za spomine pa bo njena poročna obleka, ki jo je pred nekaj dnevi podarila bralki Storyja, Martini.

Alenka je poslala poziv vsem bralkam Storyja, ki jih čaka njihov čudoviti trenutek, da podarja svojo poročno obleko. Pa ne tiste, ki jo je nosila na poroki, ampak popolnoma drugo. Novo, ki si jo je kupila.

"Ko sva se prvič dobili z mojo poročno pričo Majo Sodja, da greva skozi poročne reči, mi je rekla: 'Ampak v enega izmed poročnih salonov pa morava iti, da pomeriš obleke, to spada zraven.' (smeh) In sva šli. Tam sem v treh poskusih našla obleko, ki sem jo nosila na poročni dan. Bolj se mi je prilegala in bolj zadovoljna sem bila v njej. Prvo, kupljeno prek spleta, pa sem hranila doma. In jo vedno pobožala, ko sem šla mimo," je povedala v smehu Alenka. Po poroki je padla odločitev, da bo Alenka podarila obleko našim bralkam in pred kratkim je res pričarala nasmeh na lice srečni izbranki.

"Zdi se mi lepo, da bo obleka, ki je nisem izbrala za svojo poroko, le izpolnila svojo dolžnost in bo osrečila drugo nevesto. Najprej sem jo želela prodati, a ko so se mi javile tri bodoče neveste in sem videla, kako čustveno in občutljivo je to, nisem več imela želje po prodaji. Takrat sem se odločila, da jo podarim. Verjamem v to, da se vse zgodi z namenom, in verjela sem tudi, da bo obleko dobila tista, ki jo mora. In veste kaj, res jo je!"

Na naš elektronski naslov je prišlo kar nekaj čudovitih pisem o ljubezni in Alenka je imela težko nalogo. Ampak prepričala jo je le ena. S pismom, v katerem je začutila, da bo njena obleka našla srečno lastnico. Martina (katere podatke hranimo na uredništvu) je Alenko očarala. Pa ne samo Alenke, tudi nas.

"Predstavila se je s čudovitim pismom. To me vedno 'sezuje'. Odkrito, lepo pisanje, ki ga je začela z verzi Johna Steinbecka o ljubezni in predanosti. Enostavno sem takoj vedela," je še dodala Alenka.

Z Martino smo stopili v stik po elektronski pošti in jo povezali z Alenko. Komunikacija je stekla in tako sta se pred kratkim srečali v Ljubljani. "O, kako je Martina krasna punca! Čedna, polna energije! Ko sva se videli, sva se objeli. Pokazala sem ji obleko in zažarel ji je obraz, ko je rekla: 'Kako je lepa!' Pustila sem jo, da je obleko pomerila, zdelo se mi je pomembno, da ji bo prav in da jo v njej vidim. Ko je stopila proti meni, me je kar zmrazilo, obleka ji je kot ulita. V njej je videti kot prava nevesta! Lepa!" Alenka je bila srečna, da je poslušala občutke in se odločila tako, kot se je.

"Z Martino sva se takoj ujeli. Klepetali sva o obleki, poroki, moji in njeni, ki se bliža, o tem, kaj počne v življenju, in o njenem bodočem možu. Spremljala jo je sestra s hčerko, tako da sem res dobila pravi občutek o tem, kakšna ženska je Martina in iz kakšne družine prihaja. Ko je stopila skozi vrata, sem vedela, da je prava! Nasproti jim je šel moj Kamenko, in ko so prišli noter, sta se smejala Kamenko in bodoča nevesta. Prava je, prava ... O tem priča tudi to, da sva se takoj dogovorili, da se tikava," nam je še zaupala Alenka. "Nisva govorili o njuni ljubezenski zgodbi, govorili pa sva o ljubezni, ki vedno zmaga. Nad vsem. Ob koncu mi je podarila ročno izdelan prstan in broško, ki ju je sama oblikovala zame, in me je zelo ganila. Rekla mi je: 'Tega ti ne bom mogla nikoli poplačati.' In jaz sem ji odgovorila: 'Je že vse poplačano ...'"

ŠE BOLJ ZDRUŽENI

Story: Poroka je za vami, kakšen je občutek, ko ste postali ga. Kesar?

O, čudovit! Družina je še bolj povezana, počutimo se še bolj združeni, kar je najlepši možen občutek. S Kamenkom pa se imava tako in tako rada do neba in nazaj in še nekajkrat okoli. (smeh)

Story: Kaj vas zdaj čaka? So pred vrati kakšni podvigi? Razen šole pri otrocih?

Čaka nas še skupno morje, vseh šest nas gre, se zelo veselimo. Sicer pa s Kamenkom intenzivno delava v najinem podjetju Adrema, kjer se najbolj veselim povabil na nova vodenja in povezovanja dogodkov, kjer se počutim suvereno in res uživam.

BODOČA NEVESTA MARTINA

Martina nam je zaupala, da se ne želi javno izpostaviti, preden se z izbrancem ne poročita, zato smo upoštevali njeno željo. Tudi mi smo spremljali srečanje in nastalo je nekaj čudovitih slikic. Je pa Martina obljubila, da bo Alenko razveselila s poročnimi fotografijami. Kljub vsemu pa nam je zaupala nekaj svojih misli o obleki in snidenju z Alenko.

Story: Vaše besede so Alenko popolnoma prevzele. Tako pristni in odkriti ste bili. Zaupajte nam kaj o sebi. Kakšni ste, kaj vas veseli in kaj vam pomeni ljubezen ter kaj vam pomeni partnerstvo ...

Vedno, kadar se moram opisati, je to ena od najtežjih nalog. Lahko bi rekla, da sem preprosta, odkrita, delovna, včasih stroga in trmasta, a tudi popustljiva. Na trenutke sem introvertirana, saj se vsak dan v svojem poklicu srečujem z ogromnim številom ljudi, ki imajo vsak svoj značaj, zato si doma želim predvsem to, da imam čas zase. Ustreza mi, da se lahko odklopim in preživim proste dni tako, kot si želim. V tisto malo prostega časa, ki mi ob službi ostane, rada ročno ustvarjam in berem. Je pa res, da svojo službo resnično rada opravljam, zato bi lahko rekla, da uživam pravzaprav vsak dan, tudi takrat, ko nimam časa za hobije. Ljubezen je vrednota, ki mi pomeni največ. Partnerstvo pa žal samo od ljubezni ne preživi, zato pravim, da je dober partnerski odnos le, če je poleg ljubezni prisotno tudi trdo delo - delo pri sebi in delo v odnosu do partnerja. Nič ni samoumevno, a žal se tega premalokrat zavedamo.

Story: Pred vrati je vaša poroka. Kaj vam pomeni sklenitev zakonske skupnosti?

Sklenitev zakonske skupnosti je zame potrditev, da si pripravljen odpreti svoje srce in se nekomu predati. Pomembno je, da si še vedno ti, da se prilagodiš do te mere, da samega sebe ne izgubiš. Partner pa ti tudi mora predstavljati nekoga, ki se mu lahko zaupaš in ki te pozna takšno, kot si. Moj bodoči mož je moj najboljši prijatelj, moj zaupnik in v mojih težjih trenutkih moja skala.

Story: Kakšno poroko si želite in kakšna bo vaša poroka?

Odločila sva se, da bo najina poroka bolj intimne narave, ob nama bo le nekaj najbližjih oseb. Takšne poroke si oba želiva. Sama sem vedno govorila, da se bom poročila v sredo, saj mi zakon pomeni veliko več kot samo en dan. A pozneje sem si premislila, saj si tudi jaz želim biti malo princeske na poročni dan, zato bova poroko le izpeljala na lep sobotni jesenski dan.

Story: Bo Alenkina obleka tista, ki vam bo polepšala tisti posebni dan?

Obleka je čudovita in nedvomno bo polepšala ta dan.

Story: Vaše identitete ne razkrivamo že zato, da ženin ne bo vedel, katero obleko ste si izbrali. Ste mu povedali za zgodbo o obleki? Ali bo to vaša skrivnost? Če da, kako je to sprejel? In komu ste zaupali, da vas je Alenka izbrala in da vam je podarila obleko?

Da Alenki napišem sporočilo, sem se odločila v zadnjem trenutku, pa še takrat sem oklevala, ker nisem niti še imela predstave o tem, kakšne obleke si želim. Takrat nisem nikomur povedala, da sem napisala sporočilo, ki mi bo morda prineslo poročno obleko. Ker je bil šok ob prejemu odgovora zelo velik in sem v tistem trenutku morala sporočiti nekomu, sem partnerju povedala. Kot sem že omenila, si sploh ne predstavljam, da mu ne bi popolnoma zaupala, težko bi zadržala takšno skrivnost zase. Bil je presenečen, kot sem bila tudi jaz. Obleke in mene v njej pa ne bo videl do poroke. Da me je Alenka izbrala in mi podarila obleko, sem zaupala samo še svojim najbližjim - družini in prijateljicam.

Napisala: Mihaela M. Kocbek
Fotografije: Igor Zaplatil

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story35/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 35/2016

Story 35/2016, od 25. 08. 2016