Alenka Košir iskreno o izkušnji, ki ni bila niti malo prijetna, opisala je, kako se je počutila

Alenka Košir iskreno o izkušnji, ki ni bila niti malo prijetna, opisala je, kako se je počutila (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
8. 3. 2021

Znana je po tem, da živi zdravo življenje, veliko telovadi in pazi na prehrano.

A nekdanja manekenka je med tistimi, ki so se okužili s covidom-19. Bolezen je pri njej na srečo ubrala blago pot, kljub temu pa ta izkušnja ni bila niti malo prijetna. Opisala je, kako se je počutila in zapis že pred časom delila na svojem Instagram profilu. Mogoče bo komu, ki se zdaj sooča s to boleznijo, kakšen nasvet prišel prav.

"Torej COVID? En dan sem se počutila zmatrano in bolela me je glava, kar se pripisovala temu, da imam veliko dela in sem nekaj dni pred tem, premalo spala. Kadar me boli glava ne jemljem nobenih tablet ampak povečam količino tekočine, dodam magnezij in si ožamem limono. Naslednji dan, kot da ni bilo nič.

Zvečer sem normalno odvodila moj trening VIIT on-line. Tretji dan sem ugotovila, da zelo slabo voham, kar res ni značilno zame, ker sem drugače kot pes. Tukaj sem prvič pomislila, da se nekaj dogaja, kar je tudi potrdil pozitiven test. Seveda sem šla takoj v akcijo, povečala doze vitamina D in cinka na priporočene s strani strokovnjakov ter čakala kaj bo. Sama sicer nisem panik in si ne delam težav v naprej, ampak sem vseeno čakala kaj se bo zgodilo. In ni bilo nič. Voh in okus sta se po parih dneh začela vračati. Počutila sem se dobro, normalno delala in vodila trening VIIT on-line."

Dodala je, da je vesela, da se je izkazalo, da njen trud ni zaman. Skrbi za zdrav življenjski slog, za gibanje in spanje, za dobre odnose. Strokovnjaki so ji tudi priporočili, naj poveča pomembna mikro hranila, ki vplivajo na imunski sistem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alenka Košir (@vformizalenkokosir)