Alenka Košir nekoč v senci nekdanjega moža, zdaj pa ga je pustila zadaj

Alenka Košir nekoč v senci nekdanjega moža, zdaj pa ga je pustila zadaj (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
8. 11. 2021

Alenka Košir je bila v času, ko je bila poročena z nekdanjim alpskim smučarjem Juretom Koširjem, bolj v njegovi senci, saj je bila njegova priljubljenost takrat izjemna. Danes pa se zdi, da so se vloge spremenile in je svojega nekdanjega moža že davno pustila za seboj, saj je zdaj prav ona tista, ki je izjemno priljubljena in popularna.

Ste si kdaj mislili, da se vam bo življenje tako obrnilo, da boste postali vplivnica? V tem trenutku ste že bolj priljubljeni kot vaš nekdanji mož …

Ne, tega si nisem mislila, sem si pa vedno želela delati v športu, zato sem v tej smeri tudi šla študirat. Mislila sem, da bom delala kot (kondicijska) trenerka vrhunskih športnikov. Med študijem sem tudi specializirala smer športno treniranje. Ampak potem se je izkazalo, da družina in to ne bo šlo skupaj, ker ti trenerji običajno s športniki potujejo naokrog in niso nič doma, zame pa je bila družina na prvem mestu. In ker sem ugotovila, da to ne bo šlo, sem se usmerila v rekreacijo, kjer ljudem prav tako lahko dam veliko znanja, za katerega je prav, da jim ga predam. 

V zakonu Ane Roš naj bi počilo že leta 2019, tole je povedal njen mož