Alenka Košir o tem dolgo časa molčala, zdaj pa vse povedala

Alenka Košir o tem dolgo časa molčala, zdaj pa vse povedala (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
4. 11. 2021

Alenka Košir je nedavno spregovorila, kako ji je bilo v zakonu z Juretom Koširjem in kako je bilo takrat vzgajati njune tri otroke.

Ste kdaj razmišljali o tem, da bi bilo morda drugače, če ne bi bili ob Juretu vi vsaj nekaj časa v drugem planu?

Ne. Za tisto obdobje sem zelo hvaležna. Ko so bili otroci majhni, sem bila lahko z njimi in sem se jim posvetila. Ne verjamem uspešnim ljudem, ki pravijo, da je vse mogoče, da je vse stvar organizacije. Vedno gre nekaj na račun nečesa drugega! Vsi imamo na razpolago 24 ur. Če se posvetiš eni stvari, se ne moreš tudi drugi. Lahko nekaj časa bezljaš z ene na drugo, ampak dolgo časa tega nihče ne zdrži. Ko sem imela majhne otroke, sem se maksimalno posvetila njim in sem res vesela, da se mi takrat ni bilo treba ukvarjati s kariero in razmišljati, kako bom manevrirala med tema dvema področjema.

Helena Blagne iskreno o tem ali je bila kdaj tepena v zakonu

Spoštujem vse ženske, ki jim to uspe in ki to lahko delajo, hkrati pa naj potolažim vse tiste, ki jim to ne gre tako dobro – ali pa jim gre, a si mislijo, da bi to morale opravljati še boljše –, da je to res stereotip, namreč, da se vse da. Ne da se vsega! Skratka, hvaležna sem, da sem bila takrat lahko doma. In zdi se mi, da sem šla lahko brez slabe vesti v drugo smer šele, ko sem tu naredila kljukico.

Javnost.si