Alenka Košir odkrito o tem, kaj ima poseben prostor na njeni čudoviti terasi - pa tudi zakaj je tako

Alenka Košir odkrito o tem, kaj ima poseben prostor na njeni čudoviti terasi - pa tudi zakaj je tako (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
27. 4. 2022

Že dolgo je znano, da je nekdanja manekenka navdušena vrtnarka.

Alenka Košir obožuje vrtnarjenje, posebno mesto v njenem srcu pa imajo zagotovo rože, nad katerimi je izjemno navdušena. Njeno stanovanje je tudi pozimi polno cvetočih rastlin, ki olepšajo življenjski prostor.

Seveda pa komaj čaka na pomlad, ko njena domača terasa zažari v pisanih barvah. Za to se - kot je razkrila - trudi celo leto, saj skrbno vzgoji prav vsako rožo. Najbolj pa so ji pri srcu dalije.

"Dalije obožujem. Odlikuje jih raznovrstnost in zares neprestano cvetenje, tudi do 100 dni. Niso komplicirane za vzgojo v loncih zato so tudi ene izmed glavnih cvetočih rastil na naši terasi. Lepšajo mi poletje in jesen. Posadim pa jih že veliko prej, običajno je to enkrat marca/aprila. Najprej gredo v manjše lončke, da odženejo in ko so meseca maja ledeni možje mimo, jih prestavim v zunanja korita," je ob čudovitih prizorih zapisala Alenka.

V fotogaleriji, ki jo je objavila na Instagramu, si lahko ogledate, kako skrbi za to, da je njena terasa videti čudovito. Sama dobro ve, da se je za končni rezultat treba še kako potruditi in da nič ni samoumevno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alenka Košir (@vformizalenkokosir)