V teh pasje vročih dneh telo kar kliče po ohladitvi in sladoled je kot nalašč za to.
Številni si radi privoščijo kupljenega, nekateri pa si najraje privoščijo domačega. Gre za okusno sladico, ki je res ni težko narediti, priprava pa je primerna tudi za tiste, ki se šele učijo prvih kulinaričnih korakov.
To je pokazala Alenka Ružić Jovović (pred kratkim se je poročila s svojim srčnim izbrancem, nekdanjim nogometašem Markom Jovovićem in po poročanju revije Suzy opustila priimek Košir. Vzela je svojega dekliškega - Ružić - in mu dodala še moževega). Objavila je posnetek, kako pripravlja proteinski sladoled ter napisala svoj recept. Gre za dva okusa: za kavni sladoled in za jagodni sladoled.
Za sladoled s kavo boste potrebovali:
- 6 ledenih kock kave
- 30 g beljakovin v prahu (vanilja)
- žličko kakava
- pol banane
- 100 - 150 ml mleka po izbiri
Vse sestavine dobro zmešajte v mešalniku in okrasite po želji.
Za sladoled z jagodami so sestavine zelo podobne:
- 150 g zmrznjenih jagod
- 30 g beljakovin v prahu (vanilja)
- žlička grobe kokosove moke
- pol banane
- 100 - 150 ml mleka po izbiri
Tudi te sestavine je treba zmešati v mešalniku, Alenka pa sladoled še okrasi z jagodami in kokosovim čipsom. Dober tek!
View this post on Instagram
BONUS VIDEO: Morda bi vas zanimal pogovor Boruta Pahorja z Marjanom Pipenbaherjem