Alenka Košir pokazala svoj PONOS, zaradi katerega je njena čudovita terasa še lepša

Alenka Košir pokazala svoj PONOS, zaradi katerega je njena čudovita terasa še lepša (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
23. 8. 2022

Marsikatera bi si želela imeti tako lepo teraso, okrašeno s cvetočimi rožami, a za to je potrebno kar nekaj truda, učenja in znanja.

Alenka Košir ima res "zelene prste", saj ji uspeva vse, kar posadi. Za tem stoji veliko njenega prizadevanja in časa, ki ga vloži v to, da se uči o rastlinah in pogojih, ki so zanje najprimernejše.

Sanja Grohar je pokazala svojo NORO lepo kuhinjo v njihovem novem domu, take se ne bi branil nihče, čudovita je

Pri tem pa ne skriva ponosa, ko ji uspe vzgojiti čudovite rože, ki polepšajo njen dom. Svoje znanje velikodušno deli s sledilci, ki radi prisluhnejo njenim nasvetom, saj vidijo, da se to v Alenkinem domu še kako obnese. Še posebej je ponosna na svoje amarilise, ki jih skrbno neguje, rastline pa ji pozornost vračajo z lepimi cvetovi, ki popestrijo njeno veliko teraso.

"Po poletju je za amarilise zelo pomembno obdobje mirovanja. V tem obdobju rastline ne izpostavljamo vodi in svetlobi. 10 dni po zadnjem zalivanju rastlino potegnemo iz zemlje z listi vred in jo postavimo v hladen, temnejši prostor, recimo klet," je med drugim razkrila Alenka in pokazala, kako je sama poskrbela za čebulice amarilisov, ki jo bodo s svojim cvetenjem razveseljevali tudi v prihodnjih sezonah.

Če imate te rože tudi sami doma ali pa če razmišljate o tem, da bi jih nabavili, vam bodo njeni nasveti zagotovo prišli še kako prav.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alenka Košir (@vformizalenkokosir)