Alenka Košir: Preizkusila je vse diete

Alenka Košir (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
3. 5. 2013

Čeprav je bila Alenka Košir od nekdaj zaprisežena športnica, je med nosečnostjo in vzgojo treh otrok telesno aktivnost in skrb za zdravo prehrano postavila na stranski tir. V zadnjih dveh letih pa ima nekoliko več časa zase, zato je oblikovala program vadbe, ki mu sledi vse več ljudi.

Zaupala nam je, kako to, da je njen trening VIIT v zadnjem letu postal eden izmed najbolj priljubljenih med slovenskimi estradnicami.

"Menim, da je tako priljubljen zato, ker gre za strokovno zasnovan trening z repom in glavo. Gre za trening, ki ima dejansko vidne pozitivne učinke na različne dimenzije človeka. VIIT je preizkušen trening, ki v kratkem času da veliko, rezultati so tako na področju splošne kondicijske pripravljenosti kot tudi pri samem videzu. Nikoli ni dolgočasen," pravi Alenka, ki brez težav prizna, da je preizkusia že skoraj vse diete.

"Tudi post. (smeh) Najboljša 'dieta' je spremenjen način življenja. Redno gibanje, redni obroki, sezonska in lokalno pridelana hrana — to je pogosto najboljše. Čim več zelenjave, veliko esencialnih maščobnih kislin (oreščki, ribe, različna rastlinska olja), veliko živil, bogatih z vlakninami, zmerno uživanje sadja, zmerno uživanje mesa. Torej čim manj pretiravanja v katerokoli smer."

Več o Alenkinem načinu prehranjevanja in njenem mnenju o prehranskih dopolnil in super živilih preberite v intervjuju v novi številki revije Story.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 19/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 19/2013

Story Story 19/2013, od 29. 04. 2013