Alenka Košir za svoj uspeh prebedela veliko noči

"Tudi sama se kdaj pregrešim ..." (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
8. 11. 2014

Alenka Košir, profesorica športne vzgoje in avtorica skupinskega treninga VIIT (vodeni interdisciplinarni intenzivni trening) je prav tako zagovornica zdrave prehrane in avtorica že več kot 200 zdravih receptov, ki jih je izdala nekaj manj kot polovico v prvi Knjižici receptov, še več pa jih je v drugi, ki je luč sveta ugledala pred slabima dvema tednoma.

Ravno zato je bila zadnje tedne polno zaposlena s pripravo Knjižice receptov 2 in zato marsikatero noč prebedela ob računalniku ter delala še zadnje popravke.

Veliko časa pa ji je vzela tudi priprava 2. Vikenda zate, ki ga je zelo uspešno letos izpeljala v Rimskih termah, in kar 41 predstavnic nežnejšega spola je v en glas zatrdilo, da so bile zelo zadovoljne z vsem, kar so v teh treh prijetnih dneh dobile.

Ker je Alenka v prvi vrsti še vedno mamica trem sončkom Alini, Aniki in Jalnu - vsi trije hodijo v šolo, hčerki pa še vedno pridno trenirata drsanje, sin pa košarko - ter soproga Juretu, jo marsikdo vpraša, kako ji vse to uspe.

Koširjevi

Sama odgovarja, da imamo prav vsi 24 ur na dan, le razporediti moramo znati ta čas in si v življenju postaviti prioritete, med katerimi bi vsekakor moralo biti naše zdravje, ki ga ohranjamo predvsem z gibanjem in zdravo prehrano.

In če je eno izmed najbolj pogostih vprašanj, kako Alenka najde čas za vse aktivnosti, pa je tisto drugo, ali se sama kdaj pregreši. Profesorica športne vzgoje odgovarja:

"Bodimo zmerni povsod, pri prehrani, pri gibanju in drugih vsakdanjih stvareh. Tudi sama se kdaj pregrešim, pa to ne pomeni nič slabega, saj že naslednji dan nadaljujem zdrav način prehranjevanja; saj veste: male pregrehe so vedno 'sladke'. Zdrav način prehranjevanja ne sme biti mučen, mora postati vaš način življenja in vaš vsakdan, le tako boste lahko v tem tudi uživali in opazili spremembe na svojem telesu ter pri počutju. Zato ne prelagajte gibanja in zdrave prehrane na jutri, začnite danes in že zelo kmalu boste opazili spremembe, ki vam bodo zagotovo narisale še večji nasmeh na obraz. In to je tisto, kar šteje."

Značke: Alenka Košir
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 45/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 45/2014

Story Story 45/2014, od 30. 10. 2014