Alenka Kozolc zaposlena z muzikalom Vesna

30. 6. 2017 | Vir: Story
Deli
Alenka Kozolc zaposlena z muzikalom Vesna (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

Kamere Ene žlahtne štorije so se čez poletje morda res ugasnile, a urnik priljubljene igralke Alenke Kozolc je še kako poln, saj je zasedena z vajami in nastopi v muzikalu Vesna. O tem, kako rada popestri redke proste urice, smo tokrat poklepetali tam, kjer v zadnjih mesecih preživi veliko časa. V Gorških brdih.

Ja, vsi oboževalci Ene žlahtne štorije smo se zelo razveselili novice, da se serija jeseni vrača z novo sezono. Enako verjetno velja za igralce, ki so v preteklih mesecih postali že pravi prijatelji, čeprav Alenka na prizorišču snemanj ni preživela toliko časa kot drugi.

"Moj lik s snemanjem ni tako zelo zaposlen. Zorica se pojavlja, ko se pojavlja. Res je, da nisem tako neskončno zaposlena kot med snemanjem, a tudi po zaključku sezone nisem imela veliko časa za užitke. Zdaj namreč sodelujem še v drugih projektih - nastopam v muzikalu Vesna, prav tako pišem dialoge za oddajo Slovenski pozdrav. Če sem čisto iskrena, veliko časa za užitke zdaj nisem imela," je povedala.

A ker vsak v dnevu vsaj hitrih pet minut nameni sebi, se tudi mi z vprašanjem nismo tako hitro vdali. Topli dnevi so namreč kot nalašč za preživljanje časa na prostem, pa čeprav gre za združevanje prijetnega s koristnim.

Alenka Kozolc

"Imam psa, s katerim se veliko potepava in izgubljava po gozdovih v Ljubljani. Živim namreč tik pod Golovcem, zato si dve uri na dan s psom vzameva za sprehode. Poletje je tudi čas, ko se rada usedem na kolo, je pa seveda tu tudi moj drugi hobi, ki mi je pri srcu - vrt," nam je pojasnila svetlolaska in dodala, da je domači vrt sicer deloma še v izdelavi, a bo kmalu dobil pravo obliko.

"Ker je naš vrt 'v hrib', moramo narediti podporne zidove. Bob smo že posadili, jagod je bilo približno milijon, potem pa imamo seveda tudi korenje, solato, fižol ... Na našem vrtu se najde vsega po malo," pove igralka, ki pridelke najraje zaužije po pravilu 'iz zemlje pod vodo in v usta'.

"Predvsem sadje navadno pojemo kar sproti, zato kakšnih marmelad in drugih vloženih izdelkov navadno ni. Doma imamo namreč eno jablano, eno slivo, eno višnjo in eno hruško, ki jo je letos sicer zadela kap. Zato pa toliko raje shranjujem zelišča. Imam pripomoček, s katerimi posušim baziliko, origano, timijan in ostale dišavnice, zato imam doma že celo zakladnico lastnih začimb," pove Alenka, ki velikih posegov v naravo kot vrtičkarica ne podpira. "Najbolj mi je všeč permakultura, ko človek sodeluje z naravo. To je v resnici malo smešno, ker ljudje smo del narave. Mislim, da je naravi treba preprosto pustiti, da naredi svoje, če ji pa mi znamo še malce pomagati, toliko bolje," je še povedala.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Helena Kermelj

Elle

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Elle26/2017

Naročite se na revijo Elle:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 26/2017

Story 26/2017, od 22. 06. 2017