Alenka Mirt in Kamenko Kesar: Podrobnosti o poletni poroki

Vir: Nova
30. 5. 2016

Približuje se čas poletja in pred vrati bo kar nekaj porok. Dneve do srečnega trenutka pa odštevata tudi Alenka Mirt in Kamenko Kesar, ki se bosta poročila julija nekje na morju.

Morska kulisa je zelo priljubljena, saj sta se nedavno tam poročila tudi Boris Cavazza in Ksenija Benedetti.

Ampak vsaka poroka je zgodba zase in tudi Alenka in Kamenko jo skrbno načrtujeta že nekaj mesecev, ob tem pa sta jima v veliko podporo tudi prijatelja, arhitekt Mark Špacapan in televizijka Maja Sodja, ki bosta poročni priči. Treme nimata, nam je pa Alenka priznala, da jo včasih ponoči, ko ne more spati, stisne v želodcu.

"Predvsem zaradi tega, ker se spomnim, da še nimam stvari pod kontrolo. Pa potem mine, ker se spomnim, da bo vse v redu. Ne more biti drugače. Ker sva to midva. In je to, da se poročiva, tako čudovito, da nama tega ne more nič pokvariti."

Glede na to, da je pred njima še nekaj tednov, je večina stvari že urejena. "Izbrala sva meni, kar je bilo pošteno težko delo. Ni bilo! S poročnima pričama sva šla na degustacijo hrane, pijače in slaščic. Oh, kako lepo opravilo je to bilo! Oba imava obleke in čevlje, prstani so narejeni, darila za svate imava, oblečeni sta mali dve, velika dva še čakata na svoj navdih, da gremo po nakupih. Še okoli dekoracije prostora moramo reči zadnjo, pa bo."

Tema njune poroke, ki se bo odvijala na morju, bo poletna noč.

"Tako bo lažje glede dekoracije, saj bo poroko spremljala neka rdeča nit," prizna Alenka. "Največ časa pri urejanju poroke nama je v bistvu vzela izbira oblek, se mi zdi. Veliko ogledovanja, 'zipanja' po netu, posvetovanja. Morda to. Pri nas vse kupujemo prek spleta, samo hrane ne. Spletno nakupovanje je zelo enostavno, opraviš ga v miru, krasno pa je, ker lahko obleke, ki ti niso v redu, pošlješ nazaj. Večina spletnih prodajalcev ne računa dostave. Meni takšen način nakupovanja zelo ustreza." In tako si je nedavno tudi čevlje prek spleta naročil Kamenko. "Končno jih ima, in to najlepše, kar sem jih kdaj videla. Ima pa tudi že izbrano obleko znamke Hugo Boss. Ko se je oblekel vanjo, sem ga samo gledala. Mislim, da je bil to odgovor. Moj fant se odlično oblači brez mene. Ima prefinjen okus." V nasprotju z Alenko pa Kamenko njene obleke ni videl. Tukaj je Alenka precej tradicionalna in sledi temu, da bodoči ženin vidi nevesto šele, ko ta pride do oltarja. Zato je njena obleka skrbno skrita!

In kako bo z zabavo?

  • Alenka nam je priznala, komu sta zaupala zabavo do jutra! "Bend bo, lahko zaupam, da nama bo igral Samuel Lucas s svojim bendom, krasen, čudovit fant je, takoj smo se ujeli!"

■ MIMA

Priporočamo