Alenka Mirt Kesar pred novim izzivom; do božiča brez sladkorja!

Alenka Mirt Kesar pred novim izzivom; do božiča brez sladkorja! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
13. 11. 2019

Nekdanja televizijska novinarka Alenka Mirt Kesar, ki zadnjih šest let ustvarja na področju odnosov z javnostmi in organizacijo dogodkov, se je te dni odločila, da si bo podarila nekaj res lepega. Nekaj zase in za svoje zdravje ... nekaj, kar bi si lahko podaril prav vsak, če bi sebe postavil na prvo mesto.

In kaj je tisto, kar se je odločila nekdanja televizijska voditeljica? "Le še šest tednov je do božiča. Bilo bi lepo, da bi si podarila nekaj res lepega. Nekaj zase. Za svoje zdravje. Nekaj, zaradi česar bom v novo leto vstopila bolj zadovoljna. Od jutri pa do božiča ne bom jedla sladkorja! V šestih tednih si bo moje telo odpočilo od moje najljubše nezdrave navade. Se mi še kdo pridruži?" je na družbenem omrežju zapisala Alenka Mirt Kesar, ki je nato drugi dan brez sladkoraj ugotovila, da ni prehude krize, a je za vsak slučaj spekla nekaj zdravega, brez dodanega sladkorja, kar bo potolažilo njene možgane. "Spekla sem pecivo s proseno kašo in jabolkami. Zelo preprost recept je.
Proseno kašo sem skuhala v mandljevem mleku (lahko seveda tudi v običajnem).
Med kuhanjem sem kašo solila in dodala žličko kokosovega olja.  Naribala sem tri jabolka in jih posipala s cimetom.  Na drobno sem narezala suhe slive in jih dodala kaši med kuhanjem.  V kuhano kašo sem dala naribana jabolka s cimetom, malo nepasirane skute in dve jajci. Vse sem dobro premešala in pekla pol ure na 180 stopinj. Zelo zdrava malica ali zatrk. Kako gre vam, ljube moje, ki ste se mi pridružile? Hvaležna sem za vašo podporo!" je vse skupaj strnila Alenka.