Alenka Mirt Kesar: Podarila bo poročno obleko!

Alenka Mirt Kesar: Podarila bo poročno obleko! (foto: Ana Kovač) Ana Kovač
28. 7. 2016

Letošnje poletje si bomo zagotovo zapomnili po številnih porokah, ki so se že zgodile, številne pa so še pred vrati. Pred dvema tednoma sta se na morju, v hrvaškem mestecu Opatija, vzela nekdanja urednica in voditeljica Alenka Mirt, ki je tako postala gospa Kesar, in njen izbranec Kamenko. Poroka je bila čudovita in zaupala sta nam nekaj podrobnosti, ki jih nista še nikomur.

To je Alenkin drugi zakon in vanj je vstopila z velikimi pričakovanji ter v prvi vrsti tudi z ljubeznijo. Ob njiju so bili na njun najsrečnejši dan le izbrani prijatelji in seveda družina. Kamenko in Alenka imata kar štiri otroke in vsi so bili zelo srečni na dan dogodka, ki je potekal v kristalni dvorani hotela Kvarner v Opatiji. "Prostor je bil tako čaroben, tako izjemen, da ni potreboval veliko dekoracije. Veličastna dvorana naju je navdušila, ko sva jo videla prvič. Gostje so se v njej dobro počutili, predvsem pa smo plesali in peli do jutra. Med najbolj žurerskimi pari sta bila Nina in Gal Jakič, Nina pa se je izkazala kot izjemna plesalka, invalidski voziček zanjo ni ovira," pove Alenka. Seveda prigod s poroke ne manjka in Alenka nam je zaupala, da se je čez dan dogajalo precej stvari.

"Ko me je maskerka Špela Veble ličila za poroko in nama je delala družbo moja priča Maja Sodja, je nekdo potrkal na vrata poročnega apartmaja. Maja je šla odpret in s Špelo sva slišali, da neka mamica panično sprašuje, ali je na našem balkonu dojenček. Maja je rekla, ne, seveda ne, na našem balkonu ni nobenega dojenčka. Nekaj mi ni dalo miru, pokukam na balkon, bili smo v najvišjem nadstropju, in na stolu zagledam dojenčka, starega okoli 8-9 mesecev, kako zadovoljno vleče dudo in gleda v sobo. Kar noge so mi zmrznile. Maja ga je prijela in ga čez balkon vrnila staršem. Ugotovili smo, da se je dojenček splazil pod majhno odprtino med balkonoma in nas opazoval med pripravo na poroko," še doda. Drugi manjši, nekoliko bolj prisrčen zaplet pa se je zgodil med ceremonijo.

"Najini hčerki, moja osemletna Lina in Kamenkova sedemletna Tara, sta nosili prstana, na katerih od zunaj piše Alenka in Kamenko. Lina je nosila tistega, ki bi ga jaz nadela Kamenku, Tara pa tistega, ki bi ga Kamenko dal meni. To pa jima ni šlo v račun. (smeh) Zato sta ga tik pred obredom zamenjali, in ko je Kamenko prejel svojega, da mi ga nadene, se je začel smejati in sem kar vedela, kaj se je zgodilo, pa sva jih najprej zamenjala in si jih potem nadela." Seveda se je tudi Alenka kar precej časa pripravljala na poroko in skrbno izbirala obleko, za katero pa se je zdaj odločila, da jo bo prodala.

"Moja obleka je nosila ime Faith," nam zaupa, " kar pove, da usodi ne gre ubežati. (smeh) Pred njo sem imela izbrane že tri obleke, za vsako bila prepričana, da je prava, dokler nisem štiri dni pred poroko, ob tretji obleki, postala žalostna in je moja priča Maja rekla, da bom pomerila še kakšno. In prva, ki sem jo izbrala, mi je bila kot ulita. Ko sem vprašala, kako se imenuje, je prodajalka povedala, da je Faith. (usoda) Z Majo sva se samo zasmejali. In je zmagala." In tako je usoda poskrbela, da bo Alenka drugo obleko, ki jo je kupila na spletu, podarila.

"Obleko, ki sem jo kupila na spletu in je čudovita ter je nisem izbrala za svojo poročno obleko, bi rada podarila bralki revije Story. Želim si, da se v njej poroči kakšna dobra duša. Ta obleka je bila moja prva izbira, a sem nazadnje presodila, da se v Faith počutim bolje," razkrije Alenka.

Večer je minil v znamenju velike zabave in mladoporočenca sta prvi ples zaplesala ob melodijah pesmi Purple rain, ki jo je izvajal Prince.

"Purple rain je ena od najinih najljubših pesmi in sva jo izbrala za najin prvi ples. Samuel Lucas je dejal, da še nihče ni izbral te pesmi, odkar igra na porokah. Po uvodnih minutah so se nama pridružili še ostali gostje, najine slike plesa pa kažejo, kako zelo sva se vživela. (smeh)" Seveda je bila poroka zaznamovana tudi s starimi običaji. Med njimi je bilo obvezno metanje šopka. "Šopek je ob polnoči na terasi hotela ulovila moja prijateljica Mihaela, ki že več kot 20 let živi na koruzi. So se punce kar dobro zagnale, ni šale tole s šopkom," je še v šali dodala Alenka.

Krstila je moža, polila ga je z rdečim vinom

Manjša nezgodica, ki se je mladoporočencema zgodila, je presenetila predvsem Kamenka, ki pa je bil dobro pripravljen.

"Ko sva šla prvi krog okoli svatov, da sva nazdravljala z njimi, sem se obrnila in udarila v Kamenkov kozarec, da se je rdeče vino polilo po njegovi čudoviti srajci Van Laack, obleki Hugo Boss in beli kravati. Na srečo je imel s seboj rezervno belo srajco, da se je preoblekel, in že prvi ples sva odplesala z drugo srajco in brez kravate. Jaz pa sem bila ves večer, vso noč in jutro v poročni obleki," pove Alenka.

S solzami se je spomnila na svojo drago prijateljico

Alenka in Kamenko sta se na poroki poklonila tudi dolgoletni prijateljici Špeli Šipek, ki je svet zapustila letošnjega marca.

"Najina poroka je bila čarobna. Ves večer, noč in jutro sem bila nasmejana, srečna in vesela. Le dvakrat so mi prišle solze, ko je Kamenko zapel Perfect Day in ko smo s prijateljicami nazdravile pokojni Špeli Šipek, ki bi bila neznansko srečna, če bi bila zraven," pove Alenka. "Ko sem ji povedala za poroko, je jokala od sreče, in ko sem ji povedala, da se želiva poročiti na morju, in to tako, da bi vsi skupaj preživeli vikend, je bila najbolj nasmejana. Komaj čakam, je rekla ... Pa ni dočakala ... Čeprav vem, da je bila z nami ... Nikoli ne bi izpustila tega čudovitega dne."

NAPIŠITE ALENKI PISMO!

Eni bralki revije Story bo podarila obleko!

"Obleko, ki sem jo kupila na spletu in je čudovita nisem ter je nisem izbrala za svojo poročno obleko, bi rada podarila bralki revije Story. Želim si, da se v njej poroči kakšna dobra duša. Ta obleka je bila moja prva izbira, a sem nazadnje presodila, da se v Faith počutim bolje," pove Alenka. Obleka je velikosti M oziroma primerna za ženske, ki nosijo številko kolekcije 40/42. Pismo Alenki pošljite na story@adriamedia.si. Pripišite svoje podatke, in če vas izbere, bo poročna obleka za najlepši dan v življenju prav vaša! In pohitite, bralci tiskane edicije revije Story, katere zgornji prispevek povzemamo na spletu z uveljavljenim in rednim časovnim zamikom, so imeli pri nagovarjanju Alenke precejšnjo prednost ;)

Napisala Mihaela M. Kocbek
Fotografije Ana Kovač

Priporočamo