Alenka Mirt: Trepetala za partnerja

Alenka Mirt: Trepetala za partnerja (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
9. 2. 2016

Grozljiva prometna nesreča z verižnim trčenjem na primorski avtocesti je zaznamovala tudi življenje Alenke Mirt, nekdanje voditeljice priljubljene Popove rubrike Vizita.

Že kmalu po nesreči je Alenkin partner Kamenko Kesar na družabnem omrežju namreč objavil šokantno fotografijo izmaličenih avtomobilov in ob to zapisal: "Ena iz prve vrste. V epicentru, kjer še režejo in se prebijajo. Subaru je zlat, zlat. Trenutek za tem, ko mi je uspelo iz avta skočiti čez sredinsko ograjo, je priletel mercedes. Prvič v verižnem trčenju, navkljub nizki hitrosti in vnaprejšnjem občutku, da zna biti sranje. Ampak na avtocesti v tej megli ne moreš in nimaš kje ustaviti. In ko si v pasti, si v pasti. Tudi če čelni trk ni močan, prileti vate nekdo po levi in od zadaj in spet in spet. V teh pogojih je treba cesto zapreti, ker ko se naenkrat znajdeš v takšni megli, lahko samo upaš, da ne bo kdo zajebal."

Kamenko je sicer veliki marketinški strokovnjak in priljubljeni blogar, prepoznaven medijski obraz, ki je s svojim zapisom presunil številne prijatelje. Veliki šok pa je doživela tudi njegova partnerica Alenka, ki nam je zaupala: "Lahko rečem, da je šlo za nepojmljivo tragedijo, ki bo pustila številne posledice. Doživela sem jo kot vsi tisti, ki so imeli svoje ljudi v nesreči. Težko je bilo, še najbolj pa takrat, ko se je izkazalo, za kako hudo nesrečo je šlo."

Takoj po nesreči je Kamenko poklical Alenko: "Poklical me je minuto čez dve. Bilo je sobotno popoldne, šla sem počivat in dala telefon po tiho. Ker me po treh klicih ni dobil, je poklical mojo hčerko Neli, ki me je prišla zbudit. Kamenko je kot običajno govoril mirno in zbrano, v začetku nisem imela občutka, da se je zgodilo kaj res tako tragičnega. Ko sva govorila potem še nekajkrat in sem spremljala obenem sporočila spletnih strani, sem počasi dojela, kakšno srečo je imel. Ko sem ga zagledala na urgenci, pa so mi odpovedale noge. Neskončno sem hvaležna, da je živ."

Presunjena Alenka je še povedala: "Poskušala sem ohraniti mirno kri in počakati, da se mi znova javi. Govorila sva kakšnih osemkrat v teh dveh urah, preden ga je rešilni avtomobil odpeljal na urgenco v UKC. Moji hčerki, ki sta bili ob meni, sta bili vznemirjeni, ves čas pa smo se tolažile, da je s Kamenkom vse v redu. Poklicala sem še svoje starše in prijateljico, predvsem pa ves čas iskala nove informacije o nesreči. Do ponesrečencev nihče ni mogel, razen reševalcev. Ker je bil poškodovan, so ga z rešilnim avtomobilom odpeljali v Ljubljano. Preostali, ki niso bili poškodovani, so čakali, dokler niso odpeljali vseh ponesrečencev. V bistvu sem bila precej nemočna. Na srečo je bil v redu, da je lahko govoril z menoj. Šele ko sem ga videla, sem doumela, da je poškodovan bolj, kot mi je povedal."

Po nesreči pa sta tako Kamenko kot Alenka doživela še en šok, in sicer ob ogledu razbitin avtomobila: "Avto je zadaj povsem uničen in so ga po nesreči pripeljali v Postojno, kot vse druge. V ponedeljek sva si ga ogledala. To je bil drug šok zame, ko sem zagledala, kakšen je avto." 

NINA KEDER

Priporočamo