Alenka Oldroyd je po odpovedi že začela z novim projektom

4. 8. 2015

Pred kratkim nas je presenetila novica, da se vremenarka Alenka Oldroyd - Reza poslavlja od malih zaslonov. Čeprav je svoj odhod napovedala že pred leti, je na povabilo Planet TV vseeno privolila v vlogo vremenarke v informativni oddaji Danes, zdaj pa je, kot pravi, njene vloge prav zares konec.

»Novica o tem, da sem dobila odpoved, me pravzaprav ni presenetila. O tem smo se pogovarjali že dalj časa, že od lanske zime. Z mediji sem nekako zaključila že, ko sem se vrnila iz Amerike, saj sem si rekla, da nikoli več ne bom delala pred kamero. Ampak okoliščine so bile, kakršne so pač bile, povabili so me zraven, čas sem imela in sem se odločila, da bi le spet poskusila stopiti pred kamere,« je povedala temnolasa Alenka in dodala, da takšne odločitve brez dvoma ne bo ponovila. »Pred kamere se absolutno več ne vrnem. Ponudili so mi tudi, da bi imela kuharsko oddajo, ampak s svojo kuharijo želim resnično priti do ljudi. Preveč je kuharskih šovov, ob katerih ljudje pasivno sodelujejo, jaz pa mislim, da lahko s svojim projektom dam ljudem več,« je pojasnila Alenka, ki sicer tudi po odpustu s Planetom sodeluje s prav posebnim projektom.

»Moja vizija je zdaj stoodstotno usmerjena v kmetovanje. Sodelavcem s Planeta s sinovi pripravljamo zdrava kosila, ki sem jih poimenovala 'stood food' ali stoječa prehrana. Idejo sem dobila, ko sem gledala mlajše kolege, ki velik del dneva presedijo,« je pojasnila Alenka, ki je ljubezen do kuhinje povezala tudi z znanjem iz joge. »Na Planetu me pri mojem 'prehranskem projektu' podpirajo, lahko pa povem, da bom z njimi še sodelovala. Sicer na drugem področju, ki me ne bo postavljala pred kamero,« je napovedala zgovorna Domžalčanka, ki vso hrano, uporabljeno za kuhanje sodelavcem, pridela sama.

»Po štirih letih trdega dela in odrekanja sem končno dobila tudi svojo zemljo in sem zdaj popolnoma noter v tem.  Sklad kmetijskih zemljišč mi je dodelil krasne parcele, ki jih že na polno obdelujemo, saj moje vodilo ostaja 'z njive na krožnik'. Delovnik je sicer drugačen od tistega, ki sem ga poznala na televiziji, saj se moji dnevi začnejo ob petih zjutraj in zdaj poleti končajo ob devetih zvečer. Cele dneve preživim na njivi in za štedilnikom in mislim, da je to preprosto sanjsko,« je s posebnim navdušenjem povedala Alenka, ki tudi za prihodnost na tem področju načrtuje številne nove projekte.

KAJA MILANIČ, foto: Goran Antley, Mateja Jordovič