Alenka Oldroyd je spregovorila o zgodbi s česnom

Alenka Oldroyd - Reza (foto: Polona Pirc) Polona Pirc
Vir: Story
25. 4. 2014

Alenka Oldroyd - Reza je februarja presenetila, ko se je po dolgih letih radijskega posta vrnila na Radio Hit. Navdušeni so bili poslušalci, nad njihovim odzivom in lastnimi občutki tudi ona.

Med Rezine novejše aktivnosti spada tudi kuha. A ne le v domači kuhinji, kjer se zadnje čase ne vrti več tako pogosto. Najstarejša, hči Ana, ima namreč v Ljubljani že svojo družino, najmlajši, študent Jaka, živi na svojem prav tako v prestolnici, doma je ostal le srednji sin Luka, ki je maser in prav tako navdušenec nad česnom.

Reza se je zadnje čase kuhe lotila profesionalno - želela se je izučiti za dietnega kuharja, pa nima primerne izobrazbe in bi to od nje zahtevalo ogromno dodatnih izpitov.

Zato se je za začetek odpravila v uk k enemu od naših najboljših kuharjev Janezu Bratovžu, za tem pa še v eno od ljubljanskih slaščičarn, sodeluje tudi pri projektu Kuhajmo skupaj, kjer tujce učijo priprave avtohtonih slovenskih jedi in sladic. In, seveda, tudi v kuho namerava Reza vplesti svoj avtohtoni slovenski česen.

"Česen je specifičen, ker potrebuje kolobarjenje vsake štiri leta. Zato imam eno njivo zdaj za povsem druge namene, da si zemlja opomore. Kmetje mi njivo le zorjejo, vse pa delam sama s svojimi pomagači," pojasni.

"Nihče ne ve, kolikokrat sem sedela na njivi, roke so me bolele, vsa ožuljena sem bila in sem jokala. Slabo mi je bilo v poletni vročini, zeblo me je pozimi, a sem vztrajala. Tega ne vidi nihče," opiše dosedanji boj za česen.

Kako je prišla do ideje o pridelavi česna in zakaj se je vrnila za radijski mikrofon lahko preberete v aktualni številki revije Story, za katero je Alenka spregovorila tudi o svoji družini.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 18/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 18/2014

Story Story 18/2014, od 23. 04. 2014