Alenka Resinovič Reza: Iz gostinskih v turistične vode

Alenka Resinovič Reza: Iz gostinskih v turistične vode (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
9. 4. 2018

Radijka, televizijka in ena od nepozabnih nekdanjih voditeljic vremena na Pop TV živi svoje življenje daleč od medijev.

Lani jeseni se je Reza čez noč preselila na slovensko obalo, natančneje v Izolo, saj se je odločila priskočiti na pomoč svoji mami. S selitvijo na Obalo pa je Alenka morala poiskati tudi novo zaposlitev, saj se je kot delavna ženska odločila preizkusiti v gostinskih vodah. Tako je nekdanja vremenarka postala članica vrhunske ekipe hotelske verige LifeClass, kjer je delovala v strežbi, in sicer v hotelski restavraciji GH Portorož z imenom Adria.

Alenka Resinovič Reza - Iz gostinskih v turistične vode

Pred dnevi pa nas je dosegla vest, da Alenka ne dela več v gostinskem okviru portoroške prestižne hotelske verige. Seveda smo se takoj obrnili nanjo, ki nam je iz prve roke ekskluzivno za revijo Nova razkrila: "Popolnoma drži, nisem več v LifeClassu, ker mi je pogodba potekla. Nisem sama dala odpovedi. Če sem iskrena, je bila kar obojestranska odločitev. Hoteli namreč v zimskem obdobju, sploh februarja, nimajo veliko dela, jaz pa sem dobila zanimivo delovno ponudbo, ki me je nekako prevzela. Relacija Ljubljana – slovenska obala. V tem času sem naredila izpit za turističnega vodnika za vso Slovenijo, tako da sem zelo vesela, da se mi odpirajo nove življenjske delovne priložnosti. K sreči sem tak človek, da neprestano raziskujem in poskušam. Noro. Želim si, da bi v tej turistični vlogi delovala na slovenski obali, saj so me ti meseci ob morju popolnoma prevzeli," razkrije Alenka, ki nam brez dlake na jeziku predstavi svoj pogled na delo v LifeClassu.

Alenka Resinovič Reza - Iz gostinskih v turistične vode

"Gostinstvo je pri meni še v igri, samo veliki sistemi so zame pretogi. V LifeClassu sem pridobila rutino, nisem pa okusila pristnega stika z gosti. Seveda, samopostrežni način ne omogoča pridobivanja izkušenj, kot sem jih želela. Ekipa je bila res vrhunska in so bili do mene korektni, nimam pripomb in sem jim zelo hvaležna za nepozabno izkušnjo, saj sem se naučila veliko novega." 

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Alpe

Priporočamo