Alenka Resinovič Reza o življenjskih vzponih in padcih

Alenka Resinovič Reza o življenjskih vzponih in padcih (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
30. 10. 2017

Alenka je bila dolga leta stalna gostja v naših dnevnih sobah, ko je s svojim prepoznavnim širokim nasmehom vodila vreme na komercialni televiziji Pop TV. Tako zasebno (dve ločitvi) kot poslovno življenje je imela razgibano in prav nič dolgočasno.

Pred dnevi nam je Alenko le uspelo ujeti na Primorskem, natančneje v Portorožu, kjer nam je razkrila realen vzrok selitve na Primorsko. "Dinamika je moja stalnica v življenju. Če bi se še enkrat rodila in še enkrat načrtovala svoje življenje, bi najverjetneje enako usmerila vse dogodke. Ti so del mene, tako vzponi kot padci. A v življenju je treba gledati naprej in slediti novim ciljem. Res sem srečna in vedno polna energije ter verjamem, da se to moje počutje odseva tudi na zunanjosti. Že leta se ukvarjam z jogo in verjamem v te neke energijske izmenjave. Družina mi pomeni vse na svetu. Zato mislim, da je eno z drugim povezano," pove Reza.

Potem za nekaj trenutkov odjadra v svoje medijske čase in spomine: "Moji medijski časi televizijke in radijke so nepozabni. Vedno sem rekla, da sem imela sanjsko službo, a se nimam kaj pritoževati, saj je tudi nova služba sanjska. Medijev ne pogrešam več in jih zadnja obdobje ne spremljam, saj sem vstopila v popolnoma drugi svet, ki me nekako izpopolnjuje in mi daje nova znanja. Končala sem študij računalništva in informatike na fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, a nikoli delovala na tem področju. Tako da sem najverjetneje med študijskimi kolegi črna ovca. V življenju rada delam nenadne preskoke, lahko bi rekla, da nekatere popolnoma nepričakovano. Tukaj do izraza prideta moja hitra odločnost in sprejemanje nečesa novega. Običajno končnega izida nikoli ne obžalujem."

Alenka Resinovič Reza: Uživa v življenjskih spremembah

Selitev na Primorsko

Ena takih nenadnih odločitev je bila tudi selitev k staršem na Primorsko, natančneje v Izolo, kjer Reza trenutno živi. "Moja starša že sedem let živita v Izoli. Natanko pred sedmimi leti je bil moj oče operiran na srcu, pa mu je eden od zdravnikov svetoval, da bi bilo bolje, da se preseli na Primorsko zaradi zraka in podnjebja. Tako sta se z mamo preselila v Izolo. Letos pa se je v začetku leta očetu zdravje poslabšalo. Tako smo se družinsko ob mizi sestali in vsi družinski člani odločili, da mama vsega tega ne bo zmogla sama. Brez premisleka sem spakirala kovčke in se odločila, da zapustim Domžale ter hišo v upravo pustim otrokom in grem pomagat mami. Samo ene starše imaš in zame sta moja idola, ki sta mi vedno, v dobrem in slabem, stala ob strani in mi pomagala po svojih močeh."

Reza ne skriva, da ji manjka izzivov ter da na življenjski vsakdan vedno gleda s pozitivno mislijo naprej. "Življenje je lepo in treba ga je ceniti ter uživati v vsakem trenutku. Pred mano je še vse življenje, saj sem stara šele 55 let!"

Besedilo: Alojz Petrovčič \\  Foto: Alpe

Priporočamo