Alenka Resinovič: To je ‘Rezina kuhna’

Reza se je lani posvetila kuhi zdravih obrokov. (foto: arhiv POP TV, osebni arhiv) arhiv POP TV, osebni arhiv
Vir: Story
11. 3. 2016

Čeprav smo napovedi nove sezone resničnostnega šova Masterchef izredno veseli, bomo tudi v omenjeni oddaji deležni nekaterih sprememb. Poleg neznanih obrazov bomo to pomlad v kuhinji namreč spremljali nekaj starih znancev televizije, med njimi nekdanjo vremenarko Alenko Resinovič - Rezo, ki se vnovične vrnitve na male zaslone, tokrat v kuharski oddaji, že močno veseli. 

Kot pravi, ideja o pridružitvi šovu takšnega formata ni bila težka, saj je o Masterchefu razmišljala že lansko sezono. "Letos so me ustvarjalci šova s povabilom res prijetno presenetili. Me pa redne rubrike v novinarskih oddajah res ne zanimajo več. Z občasnim sodelovanjem nimam težav, sploh če pridobim nova znanja in izkušnje s področja, ki me zanima in veseli. To pa kuhanje brez dvoma je," nam je povedala Alenka in dodala, da čeprav se je medijskim vodam že večkrat poskusila izogniti, je zdajšnjo priložnost zgrabila z obema rokama.

"Pred dvema letoma sem se prijavila na razpis za pridobitev certifikata dietnega kuharja, pa so mi odgovorili, da nisem primerno usposobljena. Kljub relativno visokemu plačilu tečaja je bil predpogoj za udeležbo vpis v srednjo gostinsko šolo, kjer bi dobila vsaj naziv pomočnik kuharja," nam je povedala in dodala, da se za šolanje na srednji šoli sicer ni odločila, se je pa prav lani začela spogledovati s kuhanjem zdravih obrokov. "Lani smo pridelali toliko zelenjave, da je bila ta oblika dodane vrednosti najboljša rešitev. Letos smo potem začeli z družinskim podjetjem Rezina kuhna, ki deluje v salonu pohištva Magnet design, na Masarykovi 14 v Ljubljani, in konec aprila bomo odprli še Rezino kaščo," nam je navdušeno povedala.

Rezina družina od nekdaj velja za tisto bolj povezane sorte, zato so tudi njeno tokratno vrnitev na male zaslone podprli. "Mislim, da so že navajeni, da trmasto vztrajam pri svojih odločitvah. Vesela sem, da mi oba sinova pomagata v kuhinji, ko sem jaz na snemanjih. Stranke so ju zelo lepo sprejele, in to je še dokaz več, da sta iz pravega testa in da je pred nami svetla prihodnost," še pojasnjuje.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije arhiv POP TV, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story10/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 10/2016

Story 10/2016, od 03. 03. 2016